Κατρούγκαλος: «Είμαι βέβαιος ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν»

«Είμαι βέβαιος ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 για το τέλος των μνημονίων.

Αν και τόνισε ότι «δεν μπορεί να εξαφανιστεί σε μια ημέρα όλη αυτή η μαυρίλα των 8 χρόνων της τρόικας και των μνημονίων, ωστόσο», όπως είπε, «είναι μια σημαντική στιγμή διότι παίρνουμε πίσω τα κλειδιά των μέσων της πολιτικής μας».

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «ήδη από σήμερα για παράδειγμα ισχύει και πάλι η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που θα φέρει μια άνοδο του κατώτατου μισθού».

Σχετικά με την ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων, που πρέπει να εφαρμοστεί από 1/1/2019, είπε ότι «δεν είναι αναγκαίες νέες μειώσεις των συντάξεων και γι’ αυτό θα ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους, εφόσον επιτυγχάνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι, να μην ισχύσουν οι περικοπές».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και