Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας.

Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου επισκέφτηκε το Κ.Λ.Πειραιά σε συνέχεια των επισκέψεων  του 2022 και του 2023 προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων και η ανάδειξή τους.

Για το λόγο αυτό υπήρξε συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ Ιωάννη ενώ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση στα στελέχη της υπηρεσίας για τα ζητήματα που μας απασχολούν .

Στη μνήμη μας όλων μας έχει χαραχθεί βαθιά το τραγικό συμβάν της απώλειας του Αντώνη Καρυώτη που αν μη τι άλλο θα περιμέναμε να ενεργοποιήσει μηχανισμούς του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνθεση της υπηρεσίας σε αριθμούς που προβλέπονται από το οργανόγραμμα.

Τόσο το καλοκαίρι του 2022 όσο και το 2023 είχαμε τονίσει πως υπάρχουν κενά σε προσωπικό που δεν δικαιολογούνται, καθώς ένας μεγάλος αριθμός των στελεχών που έχουν τοποθετηθεί στο Λιμεναρχείο έχει αποσπαστεί με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος σε διοικητικές υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ και του Αρχηγείου.

Ζητήσαμε από τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Αλεξανδράκη Γεώργιο να παρέμβει και να στελεχώσει επαρκώς την υπηρεσία τόσο του Κ.Λ.Πειραιά όσο και του 1ου Λιμενικού Τμήματος στην ακτή Τσελεπή που έχει ως υπηρεσιακό αντικείμενο την αστυνόμευση του Λιμανιού του Πειραιά και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών από και προς τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρονικού .

Δυστυχώς η μόνη εξέλιξη που έχει προκύψει από τότε μέχρι και σήμερα είναι:

  •   η πειθαρχική δίωξη των στελεχών που ήταν σε βάρδια την ημέρα του τραγικού συμβάντος και δεν μπόρεσαν ως superman να βρίσκονται ταυτόχρονα σε δύο πλοία που απέπλευσαν την ίδια στιγμή
  • η αδυναμία ενίσχυσης ούτε στο ελάχιστο των δύο αυτών υπηρεσιών
  • με «κορυφαία στιγμή» την έκδοση απόφασης την 19-10-23 που προβλέπει την μείωση των οργανικών θέσεων του 1ου Λιμενικού Τμήματος στην ακτή Τσελεπή αντί μιας ουσιαστικής και επιβεβλημένης αύξησης.

Αφού λοιπόν ακόμη και η απώλεια ενός συνανθρώπου μας δεν ήταν αρκετή για να κατανοήσει η στρατιωτική μας ηγεσία πως η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό κρίνεται επιβεβλημένη, εμείς ως Ομοσπονδία θα αναδείξουμε για ακόμη μια φορά το ζήτημα τιμώντας την μνήμη του Αντώνη Καρυώτη και σεβόμενοι τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας στον Πειραιά ζητώντας λύση πριν βιώσουμε και νέες απώλειες .

 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο