Κίνημα της πετσέτας – Daily Mail: Θυμωμένοι Έλληνες κατά όσων τους κλέβουν τις παραλίες

Με πόλεμο και σταυροφορία κατά της κατάληψης παραλιών από ξαπλώστρες παρομοιάζει η Daily Mail το κίνημα της πετσέτας που εξαπλώνεται στην Ελλάδα.

Η βρετανική εφημερίδα, που παρουσιάζει όσα συμβαίνουν στις ελληνικές παραλίες, επισημαίνει ότι το κίνημα έχει κάνει την εμφάνισή του σε νησιά που προτιμούν οι Βρετανοί τουρίστες.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημειδα, το κίνημα «δημιουργήθηκε στην Πάρο από κατοίκους κουραμένους από την έλλειψη ελεύθερου χώρου στις παραλίες» από την «επιθετική κατάληψη με τις ξαπλώστρες». Υποστηρίζουν ακόμη, συνεχίζει η εφημερίδα, ότι οι παράνομες επιχειρήσεις »ξεπλένουν» τους παραθεριστές, οι οποίοι πληρώνουν υπερβολικά για μια θέση και δεν αφήνουν χώρο στους ντόπιους.

Από την Πάρο το κίνημα εξαπλώθηκε και αλλού και πλέον ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης έχει δώσει εντολή να παταχθούν οι παράνομες επιχειρήσεις.

Τα μέλη του κινήματος λένε ότι οι παραλίες είναι δημόσιος χώρος στον οποίο όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης και ότι πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επεκτείνονται πέρα από τον χώρο που τους επιτρέπει η άδεια.

Σύντομα, μετά την Πάρο το κίνημα επεκτάθηκε και στη Νάξο και σε άλλα νησιά με συμμετοχή, αλλά και αψιμαχίες με ιδιοκτήτες που είχαν ξαπλώστρες στις ακτές.

Καταγράφει ακόμη η εφημερίδα τιμές στην Πάρο όπου για 60 ευρώ μπορεί να νοικιάσει κανένας μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες για όλη την ημέρα, ενώ για 120 ευρώ μπορεί κανένας να είναι σε «περιοχή VIP».

Υπενθυμίζει δε η Daily Mail ότι πέρυσι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα έφτασαν τα 4,5 εκατομμύρια, ένας αριθμός-ρεκόρ σε σχέση με το 2021 όπου οι αριθμοί επηρεάζονταν και από την πανδημία.

Οι μάχες για την πετσέτα, καταλήγει η Daily Mail, έχουν εξαπλωθεί και σε άλλα αγαπημένα σημεία για τους Βρετανούς τουρίστες. Στην Κόστα ντελ Σολ, στην Ισπανία, ένα ξενοδοχείο έβαλε μάλιστα άνθρωπο με σφυρίχτρα για να κάνει τον «διαιτητή» στη μάχη της ξαπλώστρας κοντά στην πισίνα!

Κίνημα της πετσέτας – Daily Mail: Θυμωμένοι Έλληνες κατά όσων τους κλέβουν τις παραλίες

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετώντας πάνω από την Καλαμάτα

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Στο αμέτρητο πλήθος των εταιρειών παγκοσμίως, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καυχηθούν ότι ίδρυσαν μια πλήρως λειτουργική σχολή πιλότων σε ξένη επικράτεια και που την είδαν να διαπρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το αξιοθαύμαστο

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο