Κινηματογραφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Βόλου

Σωτήρια επέμβαση των Λιμενικών.

Σωτήρια ήταν η επέμβαση των Λιμενικών που τα ξημερώματα της Κυριακής, απέτρεψαν την πτώση στην θάλασσα ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου και τον χαμό του 58χρονου  επιβαίνοντα  οδηγού του.

Περί ώρα 04:05 της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, διερχόμενος πολίτης, ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την ύπαρξη ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου με τον οδηγό του εντός αυτού, στην δυτική  προβλήτα του  επιβατικού λιμένα να ισορροπεί, το μισό, από την μέση και πίσω, λίγα εκατοστά πάνω από το νερό της θάλασσας και το μισό στο οδόστρωμα. Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου έσπευσαν στο σημείο όπου αντίκρισαν ένα μοναδικό θέαμα. Ο οδηγός του οχήματος σε κατάσταση σοκ είχε παγώσει  στην θέση του οδηγού και δεν ανταποκρίνονταν στις οδηγίες των Λιμενικών. Αμέσως κλήθηκε να συνδράμει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ μέχρι να έρθει το όχημα της Πυροσβεστικής, το κινδυνεύουν αυτοκίνητο δέθηκε με ιμάντες από δύο άλλα αυτοκίνητα, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στην σκοτεινή θάλασσα γεγονός που θα είχε σαν συνέπεια τον χαμό του οδηγού του.

Σε πολύ λίγα λεπτά ένα πυροσβεστικό όχημα κατέφτασε στο σημείο όπου τράβηξε το αυτοκίνητο που ισορροπούσε πάνω από την θάλασσα και απεγκλώβισε τον οδηγό του χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ως Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων, είναι καθήκον μας να εκφράσουμε δημόσια τα συγχαρητήρια μας στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους, ξημερώματα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με επιτυχία στο ανωτέρω δύσκολο συμβάν, σώζοντας μία ανθρώπινη ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Λιμεναρχείου και βοήθησαν κάνοντας τα μέγιστα.

Περισσότερο δε, συγχαίρουμε τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Λ.Σ. Ζαραζάνη Δημήτριο, ο οποίος παρά το περασμένο της ώρας, έσπευσε ταχέως ο ίδιος στον τόπο του συμβάντος και ήταν εκείνος κυρίως, που με τις ενέργειες του, απέτρεψε τον χαμό μιας ανθρώπινης ζωής. Ο σφιχτός εναγκαλισμός του διασωθέντος οδηγού προς τον Λιμενάρχη μετά την διάσωσή του και η μοναδική λέξη “ευχαριστώ” που ψέλλισε βρισκόμενος σε κατάσταση σοκ, δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις και αποτελεί την ηθική ανταμοιβή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και αποτελεί την εφαλτήριο δύναμη στα στελέχη, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

φωτογραφία από thenewspaper.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστρατοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Όταν, το 1919, ιδρύθηκε το Λιμενικό Σώμα, προήλθε από τα «σπλάχνα» του Πολεμικού Ναυτικού.  Έτσι, βάσει εθνικών σχεδίων, το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα υπαγόμενο στο συγκεκριμένο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρότι στο παρελθόν επανειλημμένα αμφισβητήθηκε, αυτός ο «γνήσιος

21 Απριλίου 1967: Οι Στρατιωτικοί που είπαν ΟΧΙ στη χούντα

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο μιας ακόμη στρατιωτικής χούντας. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν βαρύτατες, Επτά χρόνια μετά οι ανόητοι που κατέλυσαν τη Δημοκρατία ξεπουλούσαν και τη Κύπρο. Το στίγμα της χούντας βάραινε

Εκσυγχρονισμός πολλαπλών εκτοξευτών RM-70: Στον εξοπλιστικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς το Πυροβολικό Μάχης

* Του Κώστα Σαρικά Η ενίσχυση του Πυροβολικού Μάχης αποτελεί προτεραιότητα για τον Στρατό Ξηράς έπειτα και από την επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο εξορθολογισμού που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ των προγραμμάτων που πήραν το «πράσινο» φως

MED-5: Μέτρα πρόληψης των μεταναστευτικών ροών και όχι απώθησής τους ζητούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πέντε μεσογειακές χώρες που αποτελούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης και οι οποίες εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής πίεσης και του προβλήματος της παράνομης διακίνησης απεύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει να έχει πολιτικές κυρίως

Μετάβαση στο περιεχόμενο