Κοινή Ανακοίνωση ΕΑΑΛΣ-ΠΕΑΛΣ: Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΑΑΛΣ και της ΠΕΑΛΣ με τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού

Στις, 8 Μαΐου 2025, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΕΑΑΛΣ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) με τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ), Αντιναύαρχο ε.α. Βελισσάριο Παππά ΠΝ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του ΜΤΝ, Αρχιπλοίαρχος (Ο) Ι. Μαυρουδάκης ΠΝ, ενισχύοντας τον ουσιαστικό χαρακτήρα της συζήτησης.

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται κοινή συνάντηση των δύο Ενώσεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, γεγονός που αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού και ουσιαστική έκφραση της διαγενεακής αλληλεγγύης. Μέσα από τη συνεργασία αυτή, αναδεικνύεται η κοινή βούληση για ενότητα, συνέχεια και αμοιβαία στήριξη των γενεών που υπηρέτησαν και υπηρετούν το Σώμα.

Ο Πρόεδρος του ΜΤΝ παρείχε αναλυτική ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ταμείο και παρείχε ενημέρωση για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ΜΤΝ, τις προοπτικές ενίσχυσης και ανάπτυξής του. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθείγια την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών του πόρων και, κατ’ επέκταση, την ευημερία των μετόχων του.

Μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης της εκπροσώπησης του Λιμενικού Σώματος στα όργανα διοίκησης του ΜΤΝ, τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Τονίστηκε ότι η θεσμική αυτή ενδυνάμωση θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Ταμείου και της γνήσιας εκπροσώπησης των μετόχων και μερισματούχων αλλά και στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων για τις σύνθετες προκλήσεις του μέλλοντος.

Τέλος, οι Ενώσεις επιβεβαίωσαν την κοινή τους προσέγγιση στην υπεράσπιση των συμφερόντων των στελεχών του Λ.Σ., εν ενεργεία και εν αποστρατεία, και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τα θέματα του ΜΤΝ, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση προτάσεων και λύσεων.

Εκ μέρους της ΠΕΑΛΣ παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας ΦΥΚΑΣ Γεώργιος, ενώ από την ΕΑΑΛΣ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ Σταύρος, ο Γενικός Γραμματέας ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας ΠΡΕΝΤΖΑΣ Αθανάσιος και η Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Ελένη.

Για το Δ.Σ. ΠΕΑΛΣ                                                                        Για το Δ.Σ. ΕΑΑΛΣ

Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας                   Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γραβάνης Γρηγόριος Φύκας Γεώργιος          Βοϊδονικόλας Σταύρος Σαϊτάκης Δημήτριος

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή Ανακοίνωση ΕΑΑΛΣ-ΠΕΑΛΣ: Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΑΑΛΣ και της ΠΕΑΛΣ με τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού

Στις, 8 Μαΐου 2025, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΕΑΑΛΣ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) με τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ), Αντιναύαρχο ε.α. Βελισσάριο Παππά ΠΝ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός

ΕΑΑΛΣ: Συνάντηση Ε.Α.Α.Λ.Σ. με τον νέο Αρχηγό Λ.Σ.

Με τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά συναντήθηκε (07/05/2025) κλιμάκιο του Δ.Σ. της Διοίκησης της Ε.Α.Α.Λ.Σ Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του σωματείου “Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση μας που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα συζητήθηκαν

Aλλαγή διοίκησης στην 3η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. στην Ηγουμενίτσα

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην αίθουσα «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Παύλος Τιφτικίδης, ύστερα από σχεδόν τρεις δεκαετίες υπηρεσίας, αποστρατεύεται,

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

«Ανακοινώνω ότι στις 5 Ιουνίου δημοπρατείται ένα έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ (2.500.000 €) για πέντε σημεία αναβάθμισης του κεντρικού λιμένα της Τήνου και θα υλοποιηθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με την ολοκλήρωση της φετινής τουριστικής – ακτοπλοϊκής περιόδου.»,

Μετάβαση στο περιεχόμενο