Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΛΙΜΕ-ΣΕΕΝ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πειραιάς, 08.04.2024

Κοινό Δελτίο Τύπου Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και

Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Στον Πειραιά, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 και κατά τη διάρκεια Διοικητικού Συμβουλίου στην έδρα της ΕΛΙΜΕ, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας  μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Θάνου Λιάγκου και του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Διονύσιου Θεοδωράτου με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων στο πλαίσιο ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, ενίσχυσης, στήριξης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση σε τομείς και αντικείμενα όπως:

Την από κοινού ενδυνάμωση της παρουσίας των δυο φορέων και την υποστήριξη θέσεων για τη βελτίωση της λιμενικής διακυβέρνησης, με γνώμονα την ασφάλεια την ανταγωνιστικότητα και την παροχή υψηλού επιπέδου θαλασσίων συγκοινωνιών. Την κατάθεση προτάσεων, την αναζήτηση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων για στήριξη έργων και δράσεων κοινού ενδιαφέροντος. Την αντιμετώπιση δομικών εμποδίων και ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού λιμενικού συστήματος υπό το πρίσμα του διεθνούς ανταγωνισμού, τη χρήση νέων περιβαλλοντικών τεχνολογιών και την προετοιμασία των λιμένων να δεχθούν τα νέα πλοία που τώρα σχεδιάζονται και πολύ σύντομα θα πλέουν στις θάλασσές μας. Επίσης την ανάδειξη του ρόλου των λιμένων  και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην ευρύτερη οικονομική κοινωνική τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και συνοχή των νησιωτικών περιοχών.

Στη μεταξύ των δυο φορέων συνεργασία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προσαρμογή των λιμένων για τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Θαλασσίου Χώρου αναφορικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενεργείας και την εφαρμογή των συστημάτων OnshorePowerSupply, με τρόπο που να διασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα και η συμβατότητα των συστημάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την εξασφάλιση ενός πλαισίου λειτουργίας σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού. Επίσης συμφωνήθηκε η από κοινού υλοποίηση και παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος της μετάβασης στις νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να συμβαδίσει η προετοιμασία των λιμένων με την προετοιμασία των πλοίων.

Για την υλοποίηση και ουσιαστική εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας συστάθηκε κοινή ομάδα εργασίας με συμμετοχή στελεχών και των δυο φορέων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πειραιάς: Νέο φορτίο με 46 κιλά κοκαΐνης εντόπισε η ΑΑΔΕ σε κοντέινερ με μπανάνες

Ειδικότερα, οι τελωνιακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατέσχεσαν 46 κιλά κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένης μέσα σε ψυκτικό κοντέινερ με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά. Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου.

Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ και ο ρόλος του Frontex

Οι τέσσερεις πυλώνες του Συμφώνου Tο νέο Σύμφωνο τροποποιεί και εξελίσσει προγενέστερες μεταρρυθμιστικές προτάσεις στο πεδίο της μετανάστευσης και επιχειρεί να εξισορροπήσει ανάμεσα στην αυστηρότητα και τη δικαιοσύνη. Έχοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες που εξέφρασαν τα κράτη μέλη ΕΕ, στον

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες ενώ ανά δύο ημέρες εξαφανίζεται ένας ενήλικας, αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για τον εντοπισμό