Κοπάδι από φάλαινες-δολοφόνους επιτέθηκε και βύθισε γιοτ στο στενό του Γιβραλτάρ

Ακόμη ένα επεισόδιο επίθεσης από κοπάδι με φάλαινες-δολοφόνους σημειώθηκε στο στενό του Γιβραλτάρ, καθώς βύθισαν ένα γιοτ αφού το εμβόλισαν.

Το σκάφος Alboran Cognac, το οποίο είχε μήκος 15 μέτρα (49 πόδια) και μετέφερε δύο άτομα, συνάντησε κοπάδι με άγνωστο αριθμό μελών στις 9 το πρωί της Κυριακής σε χωρικά ύδατα του Μαρόκου.

Οι επιβαίνοντες ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν ξαφνικά χτυπήματα στη καρίνα και το πηδάλιο πριν αρχίσει να παίρνει το σκάφος νερά. Αφού ειδοποίησαν τις υπηρεσίες διάσωσης, ένα κοντινό πετρελαιοφόρο τους περισυνέλλεξε και τους μετέφερε στο Γιβραλτάρ.

Το γιοτ έμεινε ακυβέρνητο και τελικά βυθίστηκε, αναφέρει το Reuters.

Το περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των εμβολισμών γύρω από το στενό του Γιβραλτάρ, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Σύμφωνα με ερευνητική ομάδα παρακολουθεί τους πληθυσμούς του υποείδους της ιβηρικής όρκας, έχουν σημειωθεί σχεδόν 700 επαφές από τότε που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή επιθέσεις όρκας σε πλοία τον Μάιο του 2020.

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για τα αίτια της συμπεριφοράς. Πιθανόν οι φάλαινες είναι περίεργες ή ακολουθούν κάποια μόδα. Δεν αποκλείεται να εκφράζουν την επιθετικότητά τους στον άνθρωποι γιατί κυνηγούν και τα δύο είδη τον ερυθρό τόνο που ζει στα νερά.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πύργος του Πειραιά: Σημαντικό βραβείο “καλύτερης πρόσοψης στον κόσμο για το 2024”

Το CTBUH είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με βάση το Σικάγο, αφιερωμένος στις πιο έξυπνες πόλεις και σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον παγκόσμιο πληθυσμό. Είναι γνωστός στο κοινό ως ο “διαιτητής” των ψηλών κτιρίων και ο οργανισμός που απονέμει

Εξοχικά: Ποιες είναι οι πιο ακριβές περιοχές στην Ελλάδα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές (πίνακες)

Ανοδική πορεία ακολούθησαν οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών, ως επί το πλείστον, τους πρώτους μήνες του 2024, στις δημοφιλείς για αγορά εξοχικού περιοχές της Ελλάδας, όπως αποτυπώθηκε από τον SPI, τον δείκτη τιμών του Spitogatos. Εξοχικές κατοικίες κοντά στην Αθήνα Οι περιοχές κοντά

Και ξαφνικά, «πλακώσαν οι οχτροί»…

Εάν άκουγε κανείς τους τηλετελάδιδες του τρόμου θα ένιωθε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολιορκία. Συνωμοσία των οχτρών μας, στα βόρεια σύνορά μας επιβουλεύεται την κυριαρχία της χώρας. Οι Αλβανοί μας «προκαλούν», οι Σκοπιανοί θυμήθηκαν τα ιμπεριαλιστικά φληναφήματά τους, οι

Γιατί κάποιοι ψηφίζουν στις εκλογές και κάποιοι άλλοι όχι;

Το ερώτημα γιατί κάποιοι ψηφίζουν στις εκλογές και κάποιοι άλλοι όχι, είναι ένα πολυσύνθετο θέμα. Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση ψήφου ή αποχής. Ο «λογικός» ψηφοφόρος συνειδητοποιεί ότι σε εκλογές με εκατομμύρια ψηφοφόρους, η πιθανότητα η ψήφος

Μετάβαση στο περιεχόμενο