Κόβει το ρεύμα στη Φινλανδία η ρωσική Inter RAO

Η ρωσική εταιρεία του κλάδου κοινής ωφέλειας Inter RAO ανακοίνωσε ότι σταματά τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία από τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας.

Η διακοπή των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας αποδίδεται στη δυσκολία της πραγματοποίησης πληρωμών για την ηλεκτρική ενέργεια που πωλείται στην αγορά, αναφέρει η Fingrid σε ανακοίνωσή της, επικαλούμενη την ίδια την Inter RAO.

“Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στο φινλανδικό δίκτυο”, συνεχίζει ο διαχειριστής του δικτύου, σημειώνοντας ότι οι ποσότητες που εισάγονται από τη Ρωσία αντιστοιχούν περίπου στο 10% του συνόλου της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στη Φινλανδία.

“Το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί στις εισαγωγές θα καλυφθεί με εισαγωγή μεγαλύτερων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας από τη Σουηδία και εν μέρει από την εσωτερική παραγωγή”, πρόσθεσε η Fingrid.

Σημείωσε δε ότι η Nord Pool, το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας, δεν έχει πληρώσει την Inter RAO από τις 6 Μαΐου για την ενέργεια που έχει αγοράσει από τη ρωσική εταιρεία.

“Η Nord Pool είναι εκείνη που τους πληρώνει. Η Fingrid δεν αποτελεί μέρος αυτής της συναλλαγής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχουμε μόνο τη σύνδεση μεταφοράς του ρεύματος από τη Ρωσία στη Φινλανδία”, είπε η Reima Paivinen, ανώτερη αντιπρόεδρος της Fingrid στο πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωπος της Nord Pool δήλωσε η εταιρεία δεν σχολιάζει ζητήματα που αφορούν την αγορά.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ευχαριστώ του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ…

Ευχαριστώ όλους τους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες και ιδιαίτερα όσους συναδέλφου -φίλους ανταποκρίθηκαν στο προσωπικό  κάλεσμα που τους απηύθυνα με αποτέλεσμα σε  μόλις σε 3 ημέρες από την ανακοίνωση πραγματοποίησης του συνεδρίου να συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετοχών . Ευχαριστώ

Λιμενικό: Σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Το κόστος έκτακτης ιατρικής περίθαλψης στους συνοδούς (!)

Οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση από τους συνοδούς χειριστές (Κ-9 ) συνδράμουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η αποτελεσματική όσφρηση τους εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet