Τουρκία: «Η Ρωσία θέλει να κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών όχι μόνο με την Ουκρανία αλλά και με την Δύση»

Η Ρωσία θέλει να κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών όχι μόνο με την Ουκρανία αλλά και με την Δύση και να συνάψει μια νέα μεγάλη συμφωνία. Η διεξαγωγή των εν λόγω συνομιλιών θα εξαρτηθεί από τις θέσεις των μερών, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κύριος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, ο Ιμπραήμ Καλίν, στον ιστότοπο Türkiye.

«Συνειδητοποιούμε ότι η Ρωσία θέλει να κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών όχι μόνο με την Ουκρανία, αλλά και με την Δύση και να συνάψει μια νέα μεγάλη συμφωνία. Το θέμα αφορά και την Ουκρανία και όχι μόνο την Ουκρανία. Υπάρχει ένας πιο βαθύς στρατηγικός υπολογισμός, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η Ουκρανία. Είναι αδύνατον να τεθεί τέλος στις εχθροπραξίες και τελικά στον πόλεμο, χωρίς να αποκατασταθεί εδώ η σωστή ισορροπία», δήλωσε ο Καλίν.

Σύμφωνα με τον Καλίν, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για συνομιλίες, «όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των ΗΠΑ, πρέπει να έχουν εποικοδομητική στάση».

«Εμείς, συνειδητοποιώντας το αυτό, προβαίνουμε σε έντονες διπλωματικές κινήσεις με τους ευρωπαίους και τους αμερικανούς συναδέλφους», δήλωσε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Για να συναντηθούν Πούτιν και Ζελένσκι πρέπει να υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες
Ο Καλίν ανέφερε επίσης ότι για μια συνάντηση των προέδρων της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι αναγκαίο να επιτευχθεί κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Για να συναντηθούν οι αρχηγοί κρατών της Ρωσίας και της Ουκρανίας πρόσωπο με πρόσωπο, είναι αναγκαίο να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις και να επιτευχθεί κάποια πρόοδος στις συνομιλίες. Στο πλαίσιο των συνομιλιών της Κωνσταντινούπολης έχει διανυθεί κάποιος δρόμος, όμως για την συνάντηση των προέδρων θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος. Δυστυχώς οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων επηρέασαν αρνητικά αυτές τις συνομιλίες. Όμως θα συνεχίσουμε να προωθούμε τις συνομιλίες και τον διάλογο, και όχι τον πόλεμο, επιδεικνύοντας υπομονή και επιμονή», δήλωσε ο Καλίν.

Η Τουρκία επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να διοργανώσει και να φιλοξενήσει στο έδαφός της τόσο συναντήσεις σε επίπεδο διαπραγματευτών, όσο και μια συνάντηση των προέδρων από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε δια ζώσης ένας γύρος συνομιλιών μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας. Μετά τον γύρο αυτό η ουκρανική αντιπροσωπεία κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για τον τερματισμό του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, μεταξύ των οποίων η υπογραφή μιας διεθνούς συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας.

Πηγή: Ukrinform / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει την ΕΛ.ΑΣ.

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η είδηση πως ο αστυνομικός φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, ο οποίος φέρεται να έμεινε απαθής μπροστά στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που έλαβε χώρα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του, είχε καταδικαστεί σε οκτώ

«My coast»: Η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες – Τέσσερις αποφάσεις για την εφαρμογή των νέων κανόνων

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες εξειδικεύονται όλοι οι νέοι κανόνες για τη δημόσια περιουσία στις παραλίες, διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και κατοχυρώνουν όρους διαφάνειας στην παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος,

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης

Χρονικά όρια εργασίας: Υπερεργασία και Υπερωρία

Ο επιτρεπόμενος χρόνος εργασίας είναι ένα θέμα που καθορίζεται από κανόνες δημοσίου δικαίου και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, αν λάβει κανείς υπόψη και τη διαφορά δυναμικής των δύο πλευρών (εργοδότη και εργαζόμενου) σε μια σύμβαση εργασίας και

Μετάβαση στο περιεχόμενο