Κρίση στην Ουκρανία: Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννάν οι κότες…

Ηλίου φαεινότερο είναι το γεγονός, ότι η ένταση που κορυφώνεται αυτές τις μέρες γύρω απ’ την Μαύρη θάλασσα, μάλλον δεν γίνεται για τα χρώματα και την ομορφιά της Ουκρανίας, αλλά έχει βαθύτερες αιτίες…

Η τόσο μεγάλη έμπρακτη έκφραση  «αλληλεγγύης» προς την Ουκρανία με την αυξημένη στρατιωτική παρουσία  πολλών  δυτικών χωρών μελών στο ΝΑΤΟ στην περιοχή και η εμμονή για ένταξη της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ,  έχει ως υπόβαθρο τον έλεγχο στις πλούσιες πηγές ενέργειας που υπάρχουν στην περιοχή.

Όταν μιλάμε για πηγές ενέργειας ασφαλώς και δεν αναφερόμαστε μόνο  στον Ρωσικό  αγωγό φυσικού αερίου με τον οποίο  -μέσω της Ουκρανίας- τροφοδοτείται ολόκληρη η Ευρώπη.

Αλλού είναι το θέμα.

Στα αποθέματα φυσικού αερίου στην Μαύρη καθώς και στην Αζοφική Θάλασσα…

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, υπάρχουν 4,3 δισ. συμβατικοί τόνοι φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα κι άλλα 4,9 με 6,8 δισ. συμβατικοί τόνοι στην Αζοφική!

Στην ΑΟΖ της Ουκρανίας έχουν κοπεί περίπου 109 «οικόπεδα» και σε αυτά σύμφωνα με εκτιμήσεις έτους 2006, βρίσκονται πάνω από 1,5 δισ. συμβατικοί τόνοι καυσίμου.

Να γιατί αυτή η παγκόσμια κινητοποίηση και «ευαισθησία».

Να γιατί κάποιοι γνωρίζουν ακόμη και την ακριβή ώρα επίθεσης από τους Ρώσσους στην Ουκρανία.

Να γιατί δεν  εμπιστεύονται (την Ρωσία) όταν αποσύρει από τα σύνορά της (!!!) τα στρατεύματά της.

Επικίνδυνοι ακροβατισμοί δίπλα στην αυλή της χώρας μας και απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Κανείς δεν αποκλείει την ανάφλεξη -έστω και από λάθος- που μπορεί να συμπαρασύρει την χώρα μας στον όλεθρο, δεδομένου ότι πλέον αποτελεί στόχο, αφού  παρέχει  τόσες και τόσες ευκολίες υποδομών στους δυτικούς «συμμάχους» μας…

Η αμφισβήτηση του ρόλου του ΟΗΕ και της διεθνούς νομιμότητας, μόνο συγκρούσεις, συμφορές και δυστυχία μπορεί να φέρει.

Η αμφισβήτηση και αναθεώρηση των πάντων, μόνο καλό στα κράτη της Ευρώπης δεν θα φέρει.

Αντίθετα, συμβάλει στην δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για να αναπτύσσονται με την ανοχή της  διεθνούς κοινότητας συμπεριφορές τύπου Ερντογάν  και όχι μόνο.

Είναι φανερό ότι δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις και  ο κίνδυνος μεταφοράς πολεμικών συγκρούσεων στην ίδια την καρδιά της Ευρώπης…

Μήπως η Ευρώπη θα πρέπει να αντιδράσει; Οι μνήμες   του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι τόσο απόμακρες…

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει την ΕΛ.ΑΣ.

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η είδηση πως ο αστυνομικός φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, ο οποίος φέρεται να έμεινε απαθής μπροστά στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που έλαβε χώρα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του, είχε καταδικαστεί σε οκτώ

«My coast»: Η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες – Τέσσερις αποφάσεις για την εφαρμογή των νέων κανόνων

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες εξειδικεύονται όλοι οι νέοι κανόνες για τη δημόσια περιουσία στις παραλίες, διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και κατοχυρώνουν όρους διαφάνειας στην παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος,

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης

Χρονικά όρια εργασίας: Υπερεργασία και Υπερωρία

Ο επιτρεπόμενος χρόνος εργασίας είναι ένα θέμα που καθορίζεται από κανόνες δημοσίου δικαίου και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, αν λάβει κανείς υπόψη και τη διαφορά δυναμικής των δύο πλευρών (εργοδότη και εργαζόμενου) σε μια σύμβαση εργασίας και

Μετάβαση στο περιεχόμενο