Κρίσιμη εβδομάδα για τα ελληνοτουρκικά: Όλος ο στόλος στο Αιγαίο – «Πολεμικές» απειλές: Αφοπλίστε τα νησιά εάν θέλετε ειρήνη

Την Πέμπτη ξεκινά η Σύνοδος της Πράγας. Αυτό θα είναι το πρώτο φόρουμ, όπου Μητσοτάκης και Ερντογάν θα είναι στον ίδιο χώρο.

Μία ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα για τα ελληνοτουρκικά ξεκινά. Λίγες ώρες μετά τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα νησιά μας, όλος ο στόλος βγαίνει στο Αιγαίο, μαζί με συμμαχικές δυνάμεις. Για την άσκηση «Ευνομία» που ξεκινά από σήμερα.

Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Γαλλία ενώνουν τις δυνάμεις τους. Από την Κάσο, το Καστελόριζο, την Κάρπαθο έως την Κύπρο θα κάνουν ασκήσεις για ανακατάληψη πλωτού γεωτρύπανου, αλλά και ασκήσεις με σενάρια που αφορούν σε ελέγχους πλοίων.

Παράλληλα, θα κάνουμε και διπλωματικό «σπριντ».

Την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα διεθνοποιήσει τις τουρκικές προκλήσεις με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Πολωνία, μια χώρα-σύμμαχο της Τουρκίας εντός ΕΕ.

Εξάλλου, την Πέμπτη ξεκινά η Σύνοδος της Πράγας. Αυτό θα είναι το πρώτο φόρουμ, όπου Μητσοτάκης και Ερντογάν θα είναι στον ίδιο χώρο.

Το πιθανότερο είναι να μην συναντηθούν, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί ο Τούρκος Πρόεδρος.

Διότι τους κανόνες στη Σύνοδο τους βάζουν οι χώρες της Ε.Ε., άρα και η Ελλάδα και η Κύπρος. Οπότε, σε περίπτωση που υπάρξει πρόκληση, θα υπάρξει και ευρωπαϊκή απάντηση.

«Ωμές» απειλές Τσαβούσογλου: Αφοπλίστε τα νησιά εάν θέλετε ειρήνη

Οι τουρκικές προκλήσεις και απειλές, πάντως, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ουσιαστικά πως εάν θέλουμε ειρήνη, πρέπει… να αφοπλίσουμε τα νησιά.

«Δεν θα τα εξοπλίζεις. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ειρήνης. Αν παραβιάζεις αυτόν τον όρο δεν είναι δυνατόν να περιμένεις πώς η Τουρκία θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια», δήλωσε.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, πάντως, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ήταν για ακόμη μία φορά ξεκάθαρος: «θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. H ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, προϊόν του υστερήματος του ελληνικού λαού, μας επιτρέπει να διατυπώνουμε τον ισχυρισμό αυτό με εδραία αυτοπεποίθηση».

Κρίσιμη εβδομάδα για τα ελληνοτουρκικά: Όλος ο στόλος στο Αιγαίο – «Πολεμικές» απειλές: Αφοπλίστε τα νησιά εάν θέλετε ειρήνη

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλωτάρχης ΛΣ Λευτέρης Βαλεργάκης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα δύο έτη

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ Α ́ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤ1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: Π12β- 58515 «ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΜ 1187) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ (2)ΕΤΗ ».  – Ο

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία