Κριτική στις Βρυξέλλες για την ακολουθουμένη μεταναστευτική πολιτική ασκεί ο Ούγγρος ΥΠΕΞ

Ο επικεφαλής της διπλωματίας από την Ουγγαρία, Peter Szijjarto,κατά την επίσκεψη του Τυνησία τη Δευτέρα, δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στην πολιτική των Βρυξελλών και δήλωσε ότι η μελλοντική ουγγρική προεδρία της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο γεμάτη κινδύνους, και μεταξύ αυτών η πίεση της μετανάστευσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι ίσως η πιο σημαντική, αναφέρει το MTI.

Αντί να χρηματοδοτούν ΜΚΟ που μεταφέρουν μετανάστες, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της ακτοφυλακής στη Βόρεια Αφρική, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας Péter Szijjártó μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τυνησίας Kais Said.

Σύμφωνα με τον Szijjártó, η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι επί του παρόντος οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών ακολουθούν μια πολιτική υπέρ της μετανάστευσης, η οποία βλάπτει την Ευρώπη όσο και τη Βόρεια Αφρική, καθώς η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή τόσο για τις χώρες διέλευσης όσο και για χώρες προορισμό.

Η Ουγγαρία ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την 1η Ιουλίου.

Η παρακολούθηση των ειδικών εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι σημαντικό καθήκον της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ – σε τομείς όπως η διαχείριση των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης, η τεχνητή νοημοσύνη, η επισήμανση των τροφίμων ή η ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Ένωσης,  Ένωσης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο  Ούγγρος υπουργός αρμόδιος για τις υποθέσεις της Ευρώπης, János Bóka.

Ο Ούγγρος πολιτικός έγραψε στο Facebook ότι συζήτησε με τον Tony Murphy, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας και για τις σχετικές εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού στο πλαίσιο κολυμβητικών αγώνων 2024

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται: 1.Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού το Σάββατο 25-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 19:00 και την Κυριακή 26-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 12:00 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες: Α:

Εντοπισμός και διάσωση 78 ατόμων σε περιοχή της Μονεμβασιάς

Αλλοδαποί στην παραλία “Δριμίσκος”, κοντά στην περιοχή Κιπαρίσσι της Μονεμβασιάς, βρέθηκαν, μετά από ενημέρωση που είχε το ‘Α Λιμενικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και εντόπισαν 78 άτομα. Απ’ αυτά, 51 είναι άνδρες,

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και Διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην υπουργός και

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε ξανά τη χώρα του ο Μίτσκοσκι

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους πολίτες, με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. “Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω

Μετάβαση στο περιεχόμενο