Κύκλωμα για ψευδείς γνωματεύσεις κακοποίησης παιδιών από πατέρες: Εμπλοκή αξιωματικού – ψυχολόγου της ΕΛΑΣ

Όλα άρχισαν όταν πατεράδες που ήταν κατηγορούμενοι για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους, τελικά αθωώθηκαν. Η έρευνα της Αστυνομίας.

Σοβαρή υπόθεση καταγγελιών για «βιομηχανία» έκδοσης ψευδών γνωματεύσεων σε βάρος πατεράδων που δήθεν κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους, διερευνά εδώ και περίπου ένα χρόνο -υπό άκρα μυστικότητα- η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωταγωνιστές φέρονται, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. (αξιωματικός ειδικών καθηκόντων), όπως και τέσσερις μητέρες, οι οποίες ελέγχονται ως οι εντολείς που «παρήγγειλαν» τις ψευδείς γνωματεύσεις για να «τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί» τους πατεράδες των παιδιών τους με τους οποίους είχαν αντιδικία.

Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και είναι τόσο σοβαρή που έλαβε χώρα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να συνδράμει στην έρευνα ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ προ λίγων ημερών με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας η ψυχολόγος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν πατεράδες που ήταν κατηγορούμενοι για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους τελικά αθωώθηκαν και αποφάσισαν να προσφύγουν εναντίον της ψυχολόγου που υπέγραψε τις γνωματεύσεις που τους στοχοποίησαν και τελικά κατέπεσαν στο δικαστήριο.

Το iEidiseis επιχειρεί να πάρει τα πράγματα από την αρχή. Στις 16 Ιουνίου 2023 περιήλθε σε γνώση του Εσωτερικών Υποθέσεων καταγγελία σε βάρος της ελεγχόμενης ψυχολόγου -αξιωματικού ειδικών καθηκόντων της ΕΛ.ΑΣ.- για επίμεμπτες πράξεις όσον φορά στην ιδιότητά της και την παρουσία της στα δικαστήρια ως πραγματογνώμονας σε υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από τους γονείς τους.

Προκαταρκτική εξέταση

Βάσει αυτής της καταγγελίας (αλλά και ενός δημοσιεύματος της ενημερωτικής ιστοσελίδας newsbomb για το ίδιο θέμα) παραγγέλθηκε από τον αρμόδιο Αντιεισαγγελέα Εφετών Αθηνών προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν συνολικά 11 μάρτυρες, ανάμεσά τους εφτά πατεράδες ανηλίκων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. προέβαινε στην έκδοση ψευδών γνωματεύσεων με τις κατηγορίες της ασέλγειας από τους ίδιους σε βάρος των παιδιών τους, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις που ανέτρεψαν τις γνωματεύσεις αυτές.

Οι συγκεκριμένες επίμεμπτες πράξεις, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, έγιναν από το 2013 έως και το 2023. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τις Εσωτερικές Υποθέσεις διαβιβάστηκε στις 30 Νοεμβρίου 2023 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη συνέχεια, υπήρξε και άλλη παραγγελία στην Αστυνομία για έρευνα, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συνεχιστεί η προκαταρκτική και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση. Η Δικαιοσύνη ζητούσε δηλαδή να ελεγχθεί εάν κάποιοι έδιναν εντολή -ακόμα και επί χρήμασι- στην ψυχολόγο για να εκδίδει τις ψευδείς γνωματεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν συμπληρωματικά τέσσερις πατεράδες ως μάρτυρες, ενώ κλήθηκε και εξετάστηκε χωρίς όρκο ως ύποπτη η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ζήτησε και πήρε αντίγραφα της δικογραφίας για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις.

Στις Εσωτερικές Υποθέσεις κλήθηκαν επίσης και εξετάστηκαν ως ύποπτες τέσσερις μητέρες ανήλικων παιδιών, για το υπό διερεύνηση αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση. Και οι τέσσερις πήραν αντίγραφα της δικογραφίας για να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι τόσο η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. όσο και οι μητέρες αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με ψευδείς γνωματεύσεις.

ieidiseis.gr 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο 4+2+4 που κάποιοι προτείνουν στον Μητσοτάκη – Κλειδί το έτος 2025 που θα έχουμε νέα Προεδρική Εκλογή

Η ΝΔ δεν μπορεί να φτάσει σώα και αβλαβής μέχρι το 2027 για να μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία. Kάποιοι στη ΝΔ πιέζουν τον Πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει ένα σχέδιο παραμονής στην εξουσία παραπάνω από τις εθνικές εκλογές του 2027. Με ποιον

Κλυδωνίζεται το Βατικανό – Ένα βήμα πριν από ένα ακόμη ιστορικό σχίσμα, τα λάθη του Πάπα Φραγκίσκου

«Κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνει, αλλάζει πάντα γνώμη. Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός στις πράξεις του, καμία λογική», τον κατηγορούν Τα γεγονότα που οδήγησαν την Καθολική Εκκλησία στα πρόθυρα ενός πλήρους σχίσματος άρχισαν πραγματικά αμέσως μετά από ένα… μεσημεριανό γεύμα. Ένα

Αλλάζουν όλα στον πόλεμο με το όπλο που σκοτώνει τα drones – Η βολή κοστίζει 0,12 ευρώ και καταρρίπτει ταυτόχρονα ολόκληρα σμήνη

Είναι ένα όπλο χαμηλού κόστους που μπορεί να καταρρίπτει ταυτόχρονα πολλά drones διαταράσσοντας τα ηλεκτρονικά τους συστήματα Μία πραγματική επανάσταση στη στρατιωτική τεχνολογία έρχεται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής. Πρόκειται για ένα όπλο χαμηλού κόστους που μπορεί να

Απόλυτη σήψη στην Ευρώπη των σκανδάλων και της διαφθοράς – Έρευνα και σε βάρος του πρώην προέδρου της ETEπ

Αστυνομικοί από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο έχουν κατασχέσει τους τελευταίους μήνες υλικό που σχετίζεται με την έρευνα Οι εισαγγελείς της ΕΕ που είναι επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων ερευνούν πλέον και τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας

Μετάβαση στο περιεχόμενο