Κύκλωμα με δημόσιους υπαλλήλους σε ΕΦΚΑ, ΔΟΥ, νοσοκομεία – «Μπίζνες» με μετανάστες και ακίνητα

Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι σε κύκλωμα με πλαστές άδειες διαμονής σε μετανάστες. Ο καρδιολόγος και ο τιμοκατάλογος. 2.000 ευρώ για «γάμο».

Ακόμα και «παραγγελίες» μέσα από τη φυλακή για την έκδοση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς δεχόταν το μεγάλο κύκλωμα που «ξηλώθηκε» από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, με τη σύλληψη ιδιωτών αλλά και επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, από τις παρακολουθήσεις των εμπλεκομένων προέκυψε ότι βασικό μέλος του κυκλώματος που παρουσιαζόταν ως δικηγόρος είχε επεκτείνει -κατ’ εντολή της αρχηγού- την εγκληματική δραστηριότητα και μέσα σε φυλακές της χώρας, λαμβάνοντας «παραγγελίες» για την έκδοση αδειών διαμονής ακόμα και από καταδικασμένους για αδικήματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Τα μέλη της οργάνωσης έπαιρναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ είχαν «στρατολογηθεί» δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων υπάλληλος που υπηρετεί σε εφορία περιοχής της δυτικής Αττικής, προϊστάμενος ΕΦΚΑ σε περιοχή της Βοιωτίας και ιατρός- καρδιολόγος που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο της δυτικής Αττικής.

Μάλιστα, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν στη δικογραφία ότι «χωρίς τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων, η εγκληματική οργάνωση δεν θα μπορούσε να προσφέρει τις ‘υπηρεσίες’ της στους παράτυπους αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν θα ήταν σε θέση να αποκτήσουν επ’ ονόματί τους Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., Α.Μ.Α. και κλειδάριθμους της Α.Α.Δ.Ε.».

Τα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζονται στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Αναλυτικά οι «ταρίφες» του κυκλώματος:

 • 000 – 5.000 ευρώ, για την ίδρυση «εικονικής» εταιρείας,
 • 500 – 4.000 ευρώ, για την έκδοση άδειας διαμονής σε αλλοδαπό που δεν πληροί τις προϋποθέσεις,
 • 000 ευρώ, για «εικονικό» γάμο,
 • 500 ευρώ, για σύνταξη αναληθούς υπεύθυνης δήλωσης φιλοξενίας αλλοδαπού,
 • 500 ευρώ, για κατάθεση αίτησης για χορήγηση άδειας κατηγορίας «ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»,
 • 300 – 400 ευρώ, για χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης ιατρού για προγενέστερα έτη,
 • 250 -300 ευρώ, για «εικονική» πρόσληψη σε εργοδότη,
 • 230 – 250 ευρώ, πλήρες πακέτο έκδοσης φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων (Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., Α.Μ.Α.),
 • 150 ευρώ, για έκδοση Α.Φ.Μ. και κλειδάριθμου και
 • 100 ευρώ, για έκδοση Α.Μ.Α..

 

 

Η αρχηγός

Αρχηγός φέρεται 66χρονη γυναίκα που παρουσιαζόταν ως λογίστρια και έκανε ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση άδειας διαμονής για λογαριασμό αλλοδαπών, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι αυτές θα απορρίπτονταν καθώς οι αλλοδαποί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας διαμονής ή ακόμα και δεν είχαν γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η 66χρονη χρησιμοποιούσε ως έδρα της κατάστημα-φωτοτυπικό κέντρο στη δυτική Αττική, όπως και ένα γραφείο στον Πειραιά που ανήκει σε εταιρία με δραστηριότητα «υπηρεσίες εκμίσθωσης μικρής διάρκειας δωματίων σπιτιών».

Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης δήλωνε ως στοιχεία επικοινωνίας, τηλεφωνικές συνδέσεις και email που αντιστοιχούσαν σε αυτή ή σε άλλα μέλη της οργάνωσης, πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό, να μην διαπιστώσουν οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί ότι η αίτησή τους απορρίφθηκε.

Επέλεγε κατηγορίες άδειας διαμονής, όπως για «Ανθρωπιστικούς λόγους» ή «Εξαρτημένη εργασία», για τις οποίες δεν απαιτούνταν η καταβολή παραβόλου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, συμπλήρωνε η ίδια ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, ότι απασχολεί ως εργαζόμενους τους αλλοδαπούς, με σκοπό να τις καταθέσει ως δικαιολογητικά στην αντίστοιχη κατηγορία άδειας και να καταφέρει να βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο αναληθές περιστατικό.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες του συστήματος χορήγησης αδειών διαμονής που παρείχε μέχρι την 25-9-2023, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων μέσω του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κατέθετε τις αιτήσεις των αλλοδαπών δίχως να προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων, οι αιτήσεις περιείχαν μόνο την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου του αιτούντος αλλοδαπού ή ακόμα και κενές σελίδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι είχαν διακριτούς ρόλους:

 • 60χρονος, βασικός συνεργάτης της αρχηγού, συναλλασσόταν απευθείας με τους αλλοδαπούς ή μεσάζοντες τους. Είχε αναλάβει την προώθηση των παρεχόμενων υπηρεσιών της οργάνωσης, διαπραγματευόταν τις τιμές και εισέπραττε τα αντίτιμα,
 • Δύο υπάλληλοι δημοσίων φορέων, 62χρονοι, παρείχαν άμεση συνδρομή, εκδίδοντας τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά για λογαριασμό της οργάνωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, έναντι αμοιβής,
 • 66χρονος, ιατρός δημόσιου νοσοκομείου, χορηγούσε τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις για προγενέστερα έτη, έναντι χρηματικής αμοιβής, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους,
 • 62χρονος, 59χρονος και 49χρονος, «μεσάζοντες» της οργάνωσης, προσέλκυαν τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, συγκέντρωναν και φίλτραραν τα αιτήματα και εισέπρατταν τα αντίτιμα, αποκομίζοντας την προμήθειά τους, ενώ σε συνεννόηση με τα αρχηγικά μέλη διαπραγματεύονταν τις τιμές.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε μετά από 58 χρόνια το ναυάγιο της «Φαλκονέρας» – Η αιτία βύθισης του πλοίου

Μετά από 58 χρόνια εντοπίστηκε στα 700 μέτρα βάθος και σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την τοποθεσία στην οποία θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε βυθιστεί, το ναυάγιο της «Φαλκονέρας». Το κύτος του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» που βυθίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγάρικου ηλεκτρικού καταμαράν στο Δούναβη

Ο δήμος της βουλγαρικής πόλης Σιλίστρα ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγαρικού ηλεκτρικού καταμαράν στον ποταμό Δούναβη. Το σκάφος, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού έργου μεταξύ της δημοτικής αρχής της Σιλίστρα και του νομαρχιακού συμβουλίου

Νησιά Άλαντ: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Φινλανδίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρώπη

Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, για την οποία η Τουρκία προβάλει συνεχώς τις αντιρρήσεις της, έχει κριθεί απαραίτητη εξαιτίας των άστατων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συχνά η ελληνική διπλωματία επικαλείται το ότι «η Ελλάδα δεν έχει τους γείτονες της Σουηδίας». Η εισβολή

ΜΤΝ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ 2023 για την Εφορία

Το ΜΤΝ ανάρτησε χτες (24/5/2024) τις Βεβαιώσεις Αποδοχών από το ΜΤΝ και από το ΕΚΟΕΜΝ για το Έτος 2023 που υποβάλλονται αυτούσιες στην Εφορία με τις φορολογικές δηλώσεις των μερισματούχων του Ταμείου. Στις Βεβαιώσεις Αποδοχών εξατομικευμένη πρόσβαση μπορεί να έχει

Μετάβαση στο περιεχόμενο