Λέρος: Διασώθηκαν 55 μετανάστες σε δύσβατη περιοχή

 Στη διάσωση 55 μεταναστών από δύσβατη περιοχή της Λέρου, προέβησαν χθες το μεσημέρι οι Λιμενικές Αρχές. Το σημείο υπέδειξαν έξι αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν στην περιοχή «Παρθένι».

Στην επιχείρηση που ακολούθησε, συμμετείχε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού καθώς και κλιμάκιο από ξηράς, το οποίο εντόπισε 55 μετανάστες.

Ενας εξ’ αυτών απεγκλωβίστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Συνολικά, εντοπίστηκαν 61 άτομα (35 άνδρες, 10 γυναίκες και 16 ανήλικοι), τα οποία οδηγήθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή.

astynomiko12

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου για την ύπαρξη αλλοδαπών στην επαρχιακή οδό Παρθενίου Λέρου. Στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Λέρου, εντόπισαν έξι (06) αλλοδαπούς στην ανωτέρω περιοχή, ενώ αιτήθηκαν συνδρομή για τον απεγκλωβισμό των υπολοίπων αλλοδαπών από τη δύσβατη περιοχή πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Μεγαλούδη. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και από κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής από ξηράς, το οποίο εντόπισε επιπλέον πενήντα πέντε (55) αλλοδαπούς. Ένας εξ’ αυτών, απεγκλωβίστηκε από δύσβατο σημείο με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λέρου. Συνολικά εντοπίστηκαν εξήντα ένα (61) άτομα (35 άνδρες, 10 γυναίκες και 16 ανήλικοι) τα οποία οδηγήθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Λέρου».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,