Λιμάνι Αιγίου – Τι ζήτησαν και τι συζήτησαν Πλακιωτάκης, Χριστόπουλος, Δαδιώτης

Βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν οι προοπτικές αξιοποίησης του νέου λιμένα Αιγίου, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικός, πιο ανταγωνιστικός.

Τετ-α-τετ γι’ αρκετή ώρα είχαν χθες, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Βασίλη Χριστόπουλο και τον αιγιώτη σύμβουλο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Πέτρο Δαδιώτη.

Και έγινε και μια σφαιρική κουβέντα για την προοπτική μιας νέας μαρίνας στο Αίγιο.
Οι δύο Αιγιαλείς, και κυρίως ο Βασίλης Χριστόπουλος, λόγω και θέσης και εμπειρίας στο αντικείμενο, κατέθεσαν στον κ. Πλακιωτάκη τις σκέψεις τους για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του λιμανιού και το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο.

«Του παραθέσαμε τις απόψεις μας για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περαιτέρω η χερσαία ζώνη του λιμανιού του Αιγίου, πόσο ελκυστικές θα μπορούσαν να γίνουν οι προοπτικές για όλη την περιοχή εφόσον αξιοποιηθεί ενεργά το νέο λιμάνι και το πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε πιο στενά με το υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση…», ήταν η σύντομη τοποθέτηση του κ. Χριστόπουλου στην «Π».
Το θετικό, πάντως, όπως επισήμαναν κατηγορηματικά και ο κ. Χριστόπουλος και ο κ. Δαδιώτης, είναι ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βλέπει με πολύ καλό μάτι τη θέση του λιμανιού Αιγίου και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα του είπαν οι δύο Αιγιαλείς παράγοντες για την προοπτική που θα δημιουργήσει στη Δυτική Ελλάδα ένα σύγχρονο λιμάνι στο Αίγιο.

Πρόσφατα, άλλωστε, χρηματοδοτήθηκε το Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας με το ποσό των 75.000 ευρώ (αφορά αποκατάσταση κρηπιδωμάτων του παλιού λιμανιού), γεγονός για το οποίο ήταν καίρια η συμβολή του κ. Πλακιωτάκη. Το έργο θα δημοπρατηθεί στο άμεσο μέλλον για να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ο ρόλος του υπουργείου Οικονομικών…

Παράλληλα, στο χθεσινό ραντεβού στο υπουργείο έγινε και συζήτηση για χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων έργων του λιμανιού (εργασίες σε νέο λιμένα και αποκαταστάσεις στην παλιά προβλήτα), ώστε να καταστεί πιο λειτουργικό και σύγχρονο.
Συμφωνήθηκε μεταξύ των τριών ανδρών να υπάρξει επαφή και συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και κυρίως με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το θέμα, επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για προφανείς λόγους, έχει και οικονομικές προεκτάσεις, γι’ αυτό, άλλωστε, σε ό,τι αποφασιστεί να γίνει στο λιμάνι Αιγίου απαιτείται συνδρομή-συναίνεση κι άλλων υπουργείων, με πρώτο του Οικονομικών.
Μ’ άλλα λόγια, το πόσο σύντομα θα δρομολογηθούν τα έργα και ποιας έκτασης θα είναι, θα εξαρτηθεί και από τις διαθέσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Πλακιωτάκης από Σάμο: Όταν τα κυκλώματα των διακινητών αφήνονται ή και υποστηρίζονται, η Ελλάδα διασώζει ανθρώπινες ζωές

Το Λιμεναρχείο της Σάμου επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού

Γ. Πλακιωτάκης: 27 εκατ. ευρώ για λιμενικές υποδομές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις για την Περιφερειακή ενότητα Σάμου

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε σήμερα τη Σάμο, όπου και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή ενότητα Σάμου “Είχαμε μια ιδιαιτέρως παραγωγική συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου”, δήλωσε ο

Ν. Ανδρουλάκης για Rafale: «Ντροπή να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ»

«Η αγορά και η άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων 6 Rafale δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακές φιέστες, ούτε για κομματική εκμετάλλευση», τόνισε λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης. «Στηρίξαμε την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία για

Συνάντηση λιμενικών με Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δ. Κολυνδρίνη

Με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων συναντήθηκαν μέλη της ΠΟΛ και της  Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος. Βασικά θέματα συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στον Νομό Μαγνησίας και στις Βόρειες Σποράδες. Η αύξηση των