Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς 600 στρατιωτικών οχημάτων

Μία μεγάλη επιχείρηση φόρτωσης 600 οχημάτων του αμερικανικού στρατού εξελίσσεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για οχήματα που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι από περιοχές των Βαλκανίων και θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ με το οχηματαγωγό πλοίο “Endurance” της εταιρείας ARC. Το συγκεκριμένο πλοίο κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη για συνολικά πέμπτη φορά. Το πλοίο πρακτορεύεται στην Ελλάδα από την Vista Maritime.

Στο λιμάνι βρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης, ο πρόεδρος της ΟΛΑ ΑΕ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΑ ΑΕ Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, στελέχη του αμερικανικού στρατού τους οποίους υποδέχτηκε στον καταπέλτη του πλοίου ο εκπρόσωπος της Vista Maritime, Νίκος Αρβανίτης μαζί με τον πλοίαρχο του οχηματαγωγού κο Γκλεν.

Οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στο πλοίο που είναι εμπορικό και ναυλωμένο από τον αμερικανικό στρατό.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του λιμανιού αναφέρθηκαν στα σχέδια επέκτασης και εκσυγχρονισμού των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία με ρόλο καταλυτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Τα πρώτα έργα που έχουν συμφωνηθεί σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν:

– την αποκατάσταση των βαθών της λιμενολεκάνης και του διαύλου εισόδου – εξόδου,

– την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα και τη σύνδεσή του με τη νέα Περιφερειακή Οδό Αλεξανδρούπολης που ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή.

Πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμένα και θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της κυκλοφορίας, δεδομένου ότι η κίνηση των οχημάτων με προορισμό το λιμάνι δεν θα διεξάγεται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης.

Παράλληλα προχωρεί και η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού διαδρόμου από την Αλεξανδρούπολη στο Ορμένιο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και από εκεί στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, ένα έργο προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς 600 στρατιωτικών οχημάτων

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΝ: To νέο πλοίο προσδίδει νέες επιχειρησιακές ικανότητες

Το ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη προέβη στην πέμπτη κατά σειρά δωρεά σκάφους στο Π.Ν.  Μετά το εκπαιδευτικό και τα τρία PSV (Platform Supply Vessels) που διαμορφώθηκαν σε πλοία γενική υποστήριξης (ΠΓΥ) ήρθε η σειρά ενός ερευνητικού σκάφους με μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης

Κωνσταντία Δημογλίδου: Ποια είναι η εντυπωσιακή εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ

Όταν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στα υψηλά πατώματα της Κατεχάκη, μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού κ. Ιωάννη Σαρμά, άλλαζε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη σκυτάλη

Η Σ.Σ.Ε. στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Τους τελειόφοιτους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) δέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, τις απογευματινές ώρες της 31ης του μηνός Μαΐου ε.έ., στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής που

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Οι αποστολές οι οποίες αποτελούνταν από κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών ειδικοτήτων Καρδιολόγου, Παθολόγου, Ορθοπεδικού, Ωτορινολαρυγγολόγου και Οφθαλμίατρου καθώς και Στρατιωτικών Νοσηλευτών, μεταφέρθηκαν στα νησιά με Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και παρείχαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε συνολικά 126 κατοίκους νήσων, όπως παρακάτω:

Μετάβαση στο περιεχόμενο