Λιμάνι-πρότυπο για ΑμεΑ η Ραφήνα μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης – Έρχεται να «δέσει» με το αθλητικό κέντρο ΑμεΑ

Το Λιμάνι της Ραφήνας θα μετατραπεί σε ένα λιμάνι-πρότυπο σε θέματα εξυπηρέτησης και προσβασιμότητας ΑΜΕΑ εντός του 2022!

Πραγματοποιήκε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη σύσκεψη μεταξύ διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ, προκειμένου να προγραμματιστούν μια σειρά από ενέργειες με σκοπό την μετατροπή του 2ου σε επιβατική κίνηση λιμένα της χώρας, σε λιμένα-πρότυπο σε θέματα εξυπηρέτησης και προσβασιμότητας ΑΜΕΑ.

Συμφωνήθηκαν από κοινού και προγραμματίστηκαν δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός του 2022 και αφορούν:

  • Εκπαίδευση όλου του προσωπικού της ΟΛΡ ΑΕ πάνω σε θέματα αναγκών, διαχείρισης και εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, ώστε να βοηθηθούν με κάθε τρόπο για να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους του λιμένα.
  • Καθολικός σχεδιασμός όλων των παρεμβάσεων που απαιτείται να πραγματοποιηθούν στις υποδομές του λιμένα προκειμένου να διακινούνται όλοι οι συμπολίτες μας αλλά και οι επιβάτες με αναπηρία, με ασφάλεια σε όλες τις εγκαταστάσεις του λιμένα.
  • Καταγραφή όλων των προβληματικών υφιστάμενων υποδομών του λιμένα ώστε να πλοιρούν όλες τις απαιτούμενες εκ του νόμου προδιαγραφές.
  • Προσαρμογή των ψηφιακών μέσων της ΟΛΡ ΑΕ ώστε να είναι προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ, όπως π.χ. η πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα σε προσβάσιμες μορφές κ.α.
  • Προσαρμογή της ιστοσελίδας της ΟΛΡ ΑΕ ώστε να είναι προσβάσιμη και σε ΑΜΕΑ.

Οι παραπάνω δράσεις είναι μόνο η αρχή για μια νέα εποχή για το λιμάνι της Ραφήνας προκειμένου να καταστεί ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΙΣΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!

Σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που η χώρα μας έχει κυρώσει με τον ν. Ν. 4074/2012, τα άτομα με αναπηρία έχουν ίσα δικαιώματα με όλους, χωρίς διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες, ισότιμη πρόσβαση και αντιμετώπιση!

Το λιμάνι της Ραφήνας ήδη αλλάζει! Η πρώτη αλλαγή για τα άτομα με αναπηρίας είναι σε εξέλιξη! Το μεγαλύτερο τμήμα του πεζοδρομίου περιμετρικά του Παλαιού Λιμένα ήδη άλλαξε! Οι κυβόλιθοι, οι οποίοι δεν συνίστανται σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΦΕΚ 2621Β’/2009 για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, αντικαταστάθηκαν με χυτό δάπεδο επί της οποίας διατρέχει λωρίδα όδευσης ατόμων με μειωμένη όραση. Οι εργασίες είναι ακόμα σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι άτομα με αναπηρία δεν είναι μόνο τα άτομα με σωματική, αλλά και με αισθητηριακή (κωφοί, τυφλοί), νοητική, γνωστική , αναπτυξιακή, ψυχική. Πρέπει λοιπόν, να μπούμε στη θέση τους προκειμένου να κατανοήσουμε, να νιώσουμε, να αλλάξουμε και τελικά να γίνουμε όλοι ίσοι!

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22», εξετάστηκε επεισόδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους RENEGADE, σκοπός του οποίου ήταν η εφαρμογή των ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ Κλιμακίου των Εθνικών Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ στο SHAPE

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο SHAPE, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε

Νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας» ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού

Ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον διεθνή κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας», που είναι ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Η Four Seasons

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ απ’ τον Σύλλογο Περουβιανών Ελλάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ έγινε προ ημερών στην υπέροχη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά απ’ τον Σύλλογο Περουβιανων Ελλάδας! Τιμήθηκε η πολύ γνωστή στην χώρα της Ψυχολόγος, συγγραφέας και ζωγράφος MARIA ROJO για το