Στη Στυλίδα βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 5 Ιουνίου o Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης λιμένα Στυλίδας».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Β.Κικίλιας ανακοίνωσε και την προσαύξηση του προϋπολογισμού του έργου έτσι ώστε να γίνουν κι άλλα βελτιωτικά έργα στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού!
Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά.
Παρόντες οι βουλευτές Φθιώτιδας Χρ.Σταϊκούρας, Γ.Οικονόμου και Γ.Κοτρωνιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φ.Σπανός και o Αντιπεριφερειάρχης Η.Σανίδας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Γ.Πρεμέτης, η Λιμενάρχης Στυλίδας Χρ.Φλώρου, ο Δήμαρχος Στυλίδας Γ.Αποστόλου συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και μέλη του Δ.Σ. Στυλίδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Χρ.Καρέλλης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Π.Παπαϊωάννου και αρκετοί επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής.
Αντικείμενο του έργου, προϋπολογισμού 9.863.200,00 ευρώ, είναι η αποκατάσταση βαθών (εκβάθυνση) στη λιμενολεκάνη και στον δίαυλο ναυσιπλοΐας του λιμένα Στυλίδας, με Φορέα Υλοποίησης τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διευθύνουσα Υπηρεσία την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Θεσσαλίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και διενεργούσα αρχή του Διαγωνισμού το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε οκτώ μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Δείτε φωτογραφίες