ΜΠΡΑΒΟ για την ευαισθησία των Λιμενικών της Ηγουμενίτσας …

Του π. Ηλία Μάκου

Για μια ακόμη φορά οι λιμενικοί  έδειξαν την ανθρώπινη ευαισθησία τους.

Είναι καλοί επαγγελματίες, κάνουν άριστα τη δουλειά τους και δεν τους λείπει το συναίσθημα, αλλά εκδηλώνεται ατσιγκούνευτα, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες.

Έχουν καρδιά και συμπεριφέρονται με πολύ κατανόηση και ανεκτικότητα και παραδοχή σε κατατρεγμένους και εμπερίστατους συνανθρώπους..

Η εικόνα, που έδωσε τη δημοσιότητα η Λιμενική Υπηρεσία, και δείχνει έναν λιμενικό του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας να δίνει με στοργή και τρυφερότητα κρουασάν και γάλα σε μικρά μεταναστόπουλα, που λίγο νωρίτερα είχαν περισυνελλεγεί στη θάλασσα ανοιχτά των Παξών, όπου μεταφέρονταν από την Τουρκία προς την Ιταλία από δουλέμπορους και “έπεσαν” σε κακές καιρικές συνθήκες.

Ανεξάρτητα από το χρώμα, την καταγωγή τη γλώσσα, στην κοινότητα της αγάπης, στην κοινωνία αδελφοσύνης, στην ενότητα ειρήνης, αποκαλύπτεται το μεγαλείο της ανθρωπιάς.

Αποκαλύπτεται ο πόθος της ανθρώπινης ψυχής. Η αγάπη εσαεί αναζητά την αγάπη.

Η στάση αγάπης είναι μια διαγωγή, που κινητοποιεί τον όλο άνθρωπο και αποτελεί τη σύνθεση πλήρους λειτουργιών. Οι γνωστικές, συναισθηματικές και βουλητικές ενέργειες οργανώνονται, με αφετηρία την αγάπη, σε μια δυναμική δομή φιλάνθρωπης συμπεριφοράς.

Και προκαλεί και άλλες ανθρωπιστικές στάσεις, που μπορούν να εξελιχθούν σε ψυχική αντί-σταση απέναντι στην απανθρωπιά.

Η στάση υποδοχής προσεγγιζόμενη με τη στάση της αγάπης, αναδεικνύεται ως στάση, που βοηθάει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου προσώπου και μάλιστα όταν πρόκειται για ταλαιπωρημένες και πονεμένες υπάρξεις, μεταξύ των οποίων και θλιμμένα παιδιά.

Μια τέτοια αγάπη δεν είναι κάτι το ασαφές και αφηρημένο, αλλά προσφέρεται στην παρατήρηση και στη θέα μας σαν κάτι το συγκεκριμένο και το σαφές.

Αναγνωρίζεται και ως διάθεση και ως πράξη.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλωτάρχης ΛΣ Λευτέρης Βαλεργάκης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα δύο έτη

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ Α ́ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤ1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: Π12β- 58515 «ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΜ 1187) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ (2)ΕΤΗ ».  – Ο

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία