ΜΠΡΑΒΟ για την ευαισθησία των Λιμενικών της Ηγουμενίτσας …

Του π. Ηλία Μάκου

Για μια ακόμη φορά οι λιμενικοί  έδειξαν την ανθρώπινη ευαισθησία τους.

Είναι καλοί επαγγελματίες, κάνουν άριστα τη δουλειά τους και δεν τους λείπει το συναίσθημα, αλλά εκδηλώνεται ατσιγκούνευτα, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες.

Έχουν καρδιά και συμπεριφέρονται με πολύ κατανόηση και ανεκτικότητα και παραδοχή σε κατατρεγμένους και εμπερίστατους συνανθρώπους..

Η εικόνα, που έδωσε τη δημοσιότητα η Λιμενική Υπηρεσία, και δείχνει έναν λιμενικό του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας να δίνει με στοργή και τρυφερότητα κρουασάν και γάλα σε μικρά μεταναστόπουλα, που λίγο νωρίτερα είχαν περισυνελλεγεί στη θάλασσα ανοιχτά των Παξών, όπου μεταφέρονταν από την Τουρκία προς την Ιταλία από δουλέμπορους και “έπεσαν” σε κακές καιρικές συνθήκες.

Ανεξάρτητα από το χρώμα, την καταγωγή τη γλώσσα, στην κοινότητα της αγάπης, στην κοινωνία αδελφοσύνης, στην ενότητα ειρήνης, αποκαλύπτεται το μεγαλείο της ανθρωπιάς.

Αποκαλύπτεται ο πόθος της ανθρώπινης ψυχής. Η αγάπη εσαεί αναζητά την αγάπη.

Η στάση αγάπης είναι μια διαγωγή, που κινητοποιεί τον όλο άνθρωπο και αποτελεί τη σύνθεση πλήρους λειτουργιών. Οι γνωστικές, συναισθηματικές και βουλητικές ενέργειες οργανώνονται, με αφετηρία την αγάπη, σε μια δυναμική δομή φιλάνθρωπης συμπεριφοράς.

Και προκαλεί και άλλες ανθρωπιστικές στάσεις, που μπορούν να εξελιχθούν σε ψυχική αντί-σταση απέναντι στην απανθρωπιά.

Η στάση υποδοχής προσεγγιζόμενη με τη στάση της αγάπης, αναδεικνύεται ως στάση, που βοηθάει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου προσώπου και μάλιστα όταν πρόκειται για ταλαιπωρημένες και πονεμένες υπάρξεις, μεταξύ των οποίων και θλιμμένα παιδιά.

Μια τέτοια αγάπη δεν είναι κάτι το ασαφές και αφηρημένο, αλλά προσφέρεται στην παρατήρηση και στη θέα μας σαν κάτι το συγκεκριμένο και το σαφές.

Αναγνωρίζεται και ως διάθεση και ως πράξη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστρατοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Όταν, το 1919, ιδρύθηκε το Λιμενικό Σώμα, προήλθε από τα «σπλάχνα» του Πολεμικού Ναυτικού.  Έτσι, βάσει εθνικών σχεδίων, το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα υπαγόμενο στο συγκεκριμένο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρότι στο παρελθόν επανειλημμένα αμφισβητήθηκε, αυτός ο «γνήσιος

21 Απριλίου 1967: Οι Στρατιωτικοί που είπαν ΟΧΙ στη χούντα

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο μιας ακόμη στρατιωτικής χούντας. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν βαρύτατες, Επτά χρόνια μετά οι ανόητοι που κατέλυσαν τη Δημοκρατία ξεπουλούσαν και τη Κύπρο. Το στίγμα της χούντας βάραινε

Εκσυγχρονισμός πολλαπλών εκτοξευτών RM-70: Στον εξοπλιστικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς το Πυροβολικό Μάχης

* Του Κώστα Σαρικά Η ενίσχυση του Πυροβολικού Μάχης αποτελεί προτεραιότητα για τον Στρατό Ξηράς έπειτα και από την επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο εξορθολογισμού που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ των προγραμμάτων που πήραν το «πράσινο» φως

MED-5: Μέτρα πρόληψης των μεταναστευτικών ροών και όχι απώθησής τους ζητούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πέντε μεσογειακές χώρες που αποτελούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης και οι οποίες εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής πίεσης και του προβλήματος της παράνομης διακίνησης απεύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει να έχει πολιτικές κυρίως

Μετάβαση στο περιεχόμενο