Λιμένας Ελευσίνας: Ένα εμπορικό λιμάνι ανοιχτό στον Πολιτισμό

Σε χώρους του Λιμένα Ελευσίνας, κατά μήκος του παράκτιου μετώπου της πόλης, θα φιλοξενηθεί η κεντρική εκδήλωση της επίσημης τελετής έναρξης της “2023 Ελευσίς-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, στις 4 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ υλοποίησε έγκαιρα, με πρόγραμμα και συνέπεια, τεχνικά έργα ανάπλασης, σε σημεία αρμοδιότητάς του, με αποτέλεσμα το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας να αποτελεί σήμερα σημείο-αναφοράς για την διεξαγωγή των πολιτιστικών δράσεων.

Επίσης, ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ παραχωρεί δωρεάν, για τις ανάγκες φιλοξενίας των εορτασμών της “2023 Ελευσίς-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, ανακαινισμένους χώρους και κτιριακές υποδομές του που επισκευάστηκαν στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των λιμενικών υπηρεσιών του.

Ακόμη ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ παραχώρησε δωρεάν στον Δήμο Ελευσίνας

  • το κτήριο πρώην “Αναψυκτήριο”, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία στην παραλία της Ελευσίνας,
  • τον ανακαινισμένο πέτρινο οικίσκο στην παραλία του Φονιά.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης

Ο Λιμένας Ελευσίνας είναι ένα λιμάνι ανοιχτό στον Πολιτισμό, που συνδυάζει τον εμπορικό του χαρακτήρα με τα πολιτιστικά δρώμενα για την ανακήρυξη της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Από την πρώτη στιγμή, ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ, ως φορέας διαχείρισης του Λιμένα Ελευσίνας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την “2023 Ελευσίς-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” παρέχοντας την υποστήριξη του.

Έγκαιρα υλοποιήσαμε τεχνικά έργα για την ανάδειξη της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα και των κτιριακών υποδομών του Οργανισμού κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Έργα ανάπλασης υλοποιήθηκαν ακόμη και σε εκτάσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πλέον για λιμενικές εργασίες και στην συνέχεια αποδόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της πόλης. Μάλιστα, ο Λιμένας Ελευσίνας είναι από τα πρώτα λιμάνια που ολοκλήρωσαν τις σχετικές διαδικασίες για την απόδοση των αποχαρακτηρισμένων εκτάσεων της χερσαίας ζώνης λιμένα στους Δήμους”.

Σημειώνεται ότι στα έργα του Οργανισμού εντάσσεται και η απομάκρυνση όλων των ναυαγίων από τον παλαιό λιμένα του Φονιά στην Ελευσίνα, ώστε να διασφαλίζεται η ελεύθερη ναυσιπλοΐα, καθώς και η ανάπτυξη της δράσης “Θαλάσσια Ιερά Οδός”, που θα συνδέει δια θαλάσσης την Ελευσίνα με τον Πειραιά. Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαδικασίες για την απομάκρυνση και των υπολοίπων ναυαγίων από την περιοχή αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

Τα παραπάνω έργα πραγματοποιήθηκαν, στο σύνολο τους, με δαπάνες του Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,