Λίβανος: Ο στρατός διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες

Οι Σύροι είπαν ότι πλήρωσαν $5.000-7.000 ο καθένας για να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω Κύπρου.

Ο στρατός του Λιβάνου διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες όταν βυθίστηκε το σκάφος τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στα σύνορα των δύο χωρών.

Το Πολεμικό Ναυτικό, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, «διέσωσε 27 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό το οποίο βυθιζόταν στα ανοιχτά της Τσέκα», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις. Όλοι τους ήταν Σύροι.

Οι μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη από τον Λίβανο συνήθως κατευθύνονται προς την Κύπρο, καθώς απέχει 175 χιλιόμετρα από τα λιβανέζικα παράλια.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Λιβανέζο διακινητή και 42 Σύρους. Ο διακινητής οδηγούσε ένα φορτηγάκι «γεμάτο με ανθρώπους» και ομολόγησε ότι σκόπευε να τους μεταφέρει στην Κύπρο με ένα πλοιάριο.

Οι Σύροι είπαν ότι πλήρωσαν $5.000-7.000 ο καθένας για να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω Κύπρου.

Την Πέμπτη ο στρατός του Λιβάνου υποστήριξε ότι εμπόδισε 1.000 παράνομες διελεύσεις από τα σύνορα με τη Συρία αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR), ο Λίβανος είναι η χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες, σε σύγκριση με τον πληθυσμό του καθώς, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ζουν εκεί περίπου 2 εκατομμύρια Σύροι. Η λιβανέζικη οικονομία κατέρρευσε στα τέλη του 2019, ένα γεγονός που ώθησε στην έξοδο πολλούς μετανάστες, Σύρους και Παλαιστίνιους πρόσφυγες, αλλά και Λιβανέζους που αποτολμούν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Φρούριο η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και άφιξη Ερντογάν -Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.   Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια

Η Βουλή… των ρεκόρ! Πρώτη φορά με 9 κόμματα

ο ρεκόρ των περισσότερων κομμάτων στη Βουλή… ισοφαρίστηκε στις εκλογές του Ιουλίου και, πλέον (με την εμφάνιση του νέου κόμματος, ονόματι Νέα Αριστερά)…. σπάει. Η επίδοση των β’ εκλογών του 2015, Σεπτέμβρη μήνα, λίγες εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα και το νέο

Μετάβαση στο περιεχόμενο