LNG: Στην Ευρώπη τα περισσότερα αμερικανικά φορτία τον Αύγουστο

Από τα αμερικανικά λιμάνια έφυγαν συνολικά 102 φορτία LNG, που μετέφεραν 7,32 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, ελαφρά λιγότερους από τους 7,51 εκατ. τόνους που είχαν εξαχθεί τον Ιούλιο

Στην Ευρώπη κατευθύνθηκαν τον Αύγουστο πάνω από τα μισά φορτία αμερικανικού LNG, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG Eikon.

Από τα αμερικανικά λιμάνια έφυγαν συνολικά 102 φορτία LNG, που μετέφεραν 7,32 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, ελαφρά λιγότερους από τους 7,51 εκατ. τόνους που είχαν εξαχθεί τον Ιούλιο.

Στην Ευρώπη κατευθύνθηκε το 52% των φορτίων αυτών, ενώ στην Ασία το 30% και στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική το 7%.

Μείωση εξαγωγών LNG λόγω καύσωνα

Η μικρή μείωση των εξαγωγών LNG από τις ΗΠΑ αποδίδεται στη μείωση της παραγωγής κάποιων εργοστασίων λόγω εργασιών συντήρησης και στο κύμα καύσωνα στην Αμερική που αύξησε τη ζήτηση φυσικού αερίου για την παραγωγή ρεύματος, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαθέσιμη για εξαγωγές παραγωγή.

Οι πάνω από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίας και η ξηρασία στις Νοτιοδυτικές Πολιτείες τον Αύγουστο προκάλεσαν ζήτηση ρεκόρ για ηλεκτρική ενέργεια και ανάγκασε τους παρόχους να ζητήσουν από τους χρήστες την εθελοντική μείωση της κατανάλωσης. Τα έργα συντήρησης περιόρισαν την παραγωγή σε δύο μονάδες της Cheniere Energy.

Η παροχή φυσικού αερίου στις επτά μεγαλύτερες μονάδες εξαγωγών LNG στις ΗΠΑ μειώθηκε στα 12,3 δις. κυβικά μέτρα την ημέρα κατά μέσο όρο τον Αύγουστο από 12,7 δις. τον Ιούλιο και το επίπεδο – ρεκόρ των 14 δις. τον Απρίλιο. Ωστόσο, η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε οριακά στα 102,2 δις. κυβικά μέτρα την ημέρα από 102,1 δις. τον Ιούλιο.

Αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου

Καθώς πολλά πλοία LNG απέφυγαν τον Παναμά, οι περισσότεροι μεταφορείς αμερικανικού LNG στην Ασία προτίμησαν τη διώρυγα του Σουέζ ή επέλεξαν ένα μεγαλύτερο δρομολόγιο, κάνοντας τον γύρο της Νότιας Αφρικής.

Η τιμή των προθεσμιακών συμβολαίων φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε περίπου 2% την Παρασκευή λόγω των προβλέψεων ότι ο ζεστός καιρός στις νότιες Πολιτείες θα συνεχισθεί τουλάχιστον έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο