LNG: Στην Ευρώπη τα περισσότερα αμερικανικά φορτία τον Αύγουστο

Από τα αμερικανικά λιμάνια έφυγαν συνολικά 102 φορτία LNG, που μετέφεραν 7,32 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, ελαφρά λιγότερους από τους 7,51 εκατ. τόνους που είχαν εξαχθεί τον Ιούλιο

Στην Ευρώπη κατευθύνθηκαν τον Αύγουστο πάνω από τα μισά φορτία αμερικανικού LNG, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG Eikon.

Από τα αμερικανικά λιμάνια έφυγαν συνολικά 102 φορτία LNG, που μετέφεραν 7,32 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, ελαφρά λιγότερους από τους 7,51 εκατ. τόνους που είχαν εξαχθεί τον Ιούλιο.

Στην Ευρώπη κατευθύνθηκε το 52% των φορτίων αυτών, ενώ στην Ασία το 30% και στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική το 7%.

Μείωση εξαγωγών LNG λόγω καύσωνα

Η μικρή μείωση των εξαγωγών LNG από τις ΗΠΑ αποδίδεται στη μείωση της παραγωγής κάποιων εργοστασίων λόγω εργασιών συντήρησης και στο κύμα καύσωνα στην Αμερική που αύξησε τη ζήτηση φυσικού αερίου για την παραγωγή ρεύματος, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαθέσιμη για εξαγωγές παραγωγή.

Οι πάνω από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίας και η ξηρασία στις Νοτιοδυτικές Πολιτείες τον Αύγουστο προκάλεσαν ζήτηση ρεκόρ για ηλεκτρική ενέργεια και ανάγκασε τους παρόχους να ζητήσουν από τους χρήστες την εθελοντική μείωση της κατανάλωσης. Τα έργα συντήρησης περιόρισαν την παραγωγή σε δύο μονάδες της Cheniere Energy.

Η παροχή φυσικού αερίου στις επτά μεγαλύτερες μονάδες εξαγωγών LNG στις ΗΠΑ μειώθηκε στα 12,3 δις. κυβικά μέτρα την ημέρα κατά μέσο όρο τον Αύγουστο από 12,7 δις. τον Ιούλιο και το επίπεδο – ρεκόρ των 14 δις. τον Απρίλιο. Ωστόσο, η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε οριακά στα 102,2 δις. κυβικά μέτρα την ημέρα από 102,1 δις. τον Ιούλιο.

Αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου

Καθώς πολλά πλοία LNG απέφυγαν τον Παναμά, οι περισσότεροι μεταφορείς αμερικανικού LNG στην Ασία προτίμησαν τη διώρυγα του Σουέζ ή επέλεξαν ένα μεγαλύτερο δρομολόγιο, κάνοντας τον γύρο της Νότιας Αφρικής.

Η τιμή των προθεσμιακών συμβολαίων φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε περίπου 2% την Παρασκευή λόγω των προβλέψεων ότι ο ζεστός καιρός στις νότιες Πολιτείες θα συνεχισθεί τουλάχιστον έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολυάριθμα στελέχη του ενισχύει ο Frontex την Ολυμπιάδα 2024

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Περιμένοντας ανυπόμονα τους Ολυμπιακούς και Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στη Γαλλία, ο Frontex αποστέλλει αριθμό-ρεκόρ στελεχών του για να στηρίξουν τις Γαλλικές Αρχές επιβολής νόμου ώστε να διεξαχθεί με ασφάλεια αυτή η παγκόσμιας προβολής εκδήλωση. Μεταξύ Ιουλίου

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Λίγες ημέρες έμειναν για την ανακοίνωση των Βάσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, αφού η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Οι Βάσεις 2024 αναμένεται να ανακοινωθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, με επικρατέστερες ημερομηνίες να είναι αυτές

Μάτι: Έξι χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς – Εκδηλώσεις μνήμης

Έξι χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συμπληρώνονται σήμερα και εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μνήμης για τους 104 νεκρούς της τραγωδίας. Τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Στις 09:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη Δέηση, στον

Tουρκικοί «τσαμπουκάδες» με πολεμικά έξω από την Κάσο -η απάντηση της Αθήνας

Πρώτα βάφτισαν με Νavtex «τουρκική υφαλοκρηπίδα» περιοχή νότια της Καρπάθου, μετά έστειλαν και πολεμικά πλοία «για να παρακολουθούν» το ιταλικό ερευνητικό «Ievoli Relume», που πραγματοποιεί έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο