Maritime Chapter «St’ Nicholas»: Δωρεά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας

Ο Πρόεδρος του Chapter, Capt. Δημήτριος Ματθαίου, τόνισε: «Μέγιστος κοινωνικός και εθνικός στόχος όλων των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία»

Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης κοινωνικής δράσης της, ο ναυτιλιακός βραχίονας της AHEPA, το Maritime Chapter HJ-45 St’ Nicholas, προέβη σε μια πράξη ύψιστης κοινωνικής σημασίας με την προσφορά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας, και πιο συγκεκριμένα στην Ιστιαία και στο Μαντούδι, που επλήγησαν από τις εφιαλτικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

Μετά τη μεγαλοπρεπή τελετή παράδοσης των οχημάτων στο Ζάππειο Μέγαρο, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, της διπλωματίας και της αυτοδιοίκησης, πλήθος εκπροσώπων της ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Αλέξιος Ράπανος, και ο Supreme President Order of AHEPA, κ. Jimmy Kokotas, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας της AHEPA Maritime St’ Nicholas, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Capt. Δημήτριο Ματθαίου, το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, στην Ιστιαία Εύβοιας, όπου είναι η έδρα του Πυροσβεστικού κλιμακίου και των οχημάτων, με αφορμή την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού και στόχο την περαιτέρω εμψύχωση των ανδρών του τοπικού Πυροσβεστικού Σώματος στην επιτέλεση του δύσκολου έργου τους και την επιτόπια διαπίστευση της ετοιμότητας και της αξιοποίησης των δωρηθέντων οχημάτων. Την αποστολή τίμησε με τη συμμετοχή του ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ο Πρόεδρος του Chapter, Capt. Δημήτριος Ματθαίου, τόνισε: «Μέγιστος κοινωνικός και εθνικός στόχος όλων των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, καθώς και η προστασία των δασών της χώρας μας, τα οποία παρέχουν ανεκτίμητα αγαθά για την επιβίωσή μας, αλλά και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, που είναι η υπέρτατη αξία.

Άξιοι της ευγνωμοσύνης όλων μας είναι οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που με ηρωισμό, εξαιρετικό θάρρος και επαγγελματισμό, προστατεύουν τους ανθρώπους, τις περιουσίες τους και το φυσικό μας περιβάλλον. Για τους λόγους αυτούς κάθε συνεισφορά στο έργο τους είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.

Αξιέπαινοι, επίσης, για την πολύτιμη οικονομική συνεισφορά τους είναι όλοι οι Αδελφοί, μέλη του Ναυτιλιακού Τμήματος της AHEPA, όσο και οι φίλοι της ΑΗΕΡΑ, οι οποίοι υποστήριξαν τη μεγάλη αυτή δωρεά και συνέβαλαν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά των δύο οχημάτων με υψηλές προδιαγραφές, ώστε να ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Βόρειας Ευβοίας» και προσέθεσε:

«Τα δάση μας και τα πλούσια οικοσυστήματά τους με την περιβαλλοντική, αισθητική και οικονομική αξία τους είναι η αρχέγονη φυσική μας κληρονομιά, μια αστείρευτη φυσική πηγή ζωής και έμπνευσης, που ταυτίζεται με την ύπαρξη, την πορεία και την πρόοδο του ανθρώπου στο πέρασμα των αιώνων. Υποχρέωση όλων είναι η κοινωνική εγρήγορση για την προστασία και τη διαφύλαξή τους, που είναι ο μονόδρομος για την περιβαλλοντική προστασία και το ανάχωμα για την κλιματική αλλαγή.

Στον αγώνα αυτόν ο ναυτιλιακός βραχίονας της ΑΗΕΡΑ και τα υφιστάμενα 300 ένθερμα μέλη του, που ενστερνίζονται τις αξίες της προσφοράς και του ανθρωπισμού και προάγουν την αλληλεγγύη, τη φιλανθρωπία και την ηθική συνεργασία, τάσσονται ολόψυχα και ομόθυμα ως αρωγοί της εθνικής προσπάθειας για τη συνένωση όλων των δυνάμεων προς αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

Maritime Chapter «St’ Nicholas»: Δωρεά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων: Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για μετατάξεις και αποσπάσεις

Με ανακοίνωση της, η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων έκανε γνωστό ότι αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα των Φορέων για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με μετάταξη καθώς και αναγκών με απόσπαση στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου 2022 του Ενιαίου Συστήματος

Κύμη: Στο νέο λιμάνι βρέθηκε βυθισμένο σκάφος από λιμενικούς

Μεσημβρινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια πεζής περιπολίας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κύμης, διαπιστώθηκε, η βύθιση του Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφους «ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ» Τ.Π. 1818, στον νέο λιμένα Κύμης. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, καθώς δεν υπήρχε άτομο εντός του σκάφους

Πλοίο γερμανικής ΜΚΟ με 261 πρόσφυγες, ζητάει άδεια να ελλιμενιστεί σε Ιταλία ή Μάλτα

Πλοίο γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης το οποίο εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο προσπαθούσε χθες Τετάρτη να εξασφαλίσει την άδεια για να ελλιμενιστεί είτε στη Μάλτα, ή στην Ιταλία, προκειμένου να αποβιβάσει εκατοντάδες ανθρώπους που διέσωσε ανοικτά της Λιβύης.  Το σκάφος Humanity 1, της ΜΚΟ SOS Humanity («Ανθρωπότητα SOS»), πλέει προς την κατεύθυνση των ακτών της

Αναζητήσεις Google 2022: Τι ψάξαμε περισσότερο στην Ελλάδα

Αποχαιρετώντας το 2022, η Google ανακοίνωσε τις ετήσιες «λίστες της χρονιάς», με τις αναζητήσεις που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη κορύφωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι λίστες περιλαμβάνουν 9 διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες αποτυπώνουν τους βασικότερους τομείς ενδιαφέροντος των χρηστών: διασημότητες και