Maritime Chapter «St’ Nicholas»: Δωρεά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας

Ο Πρόεδρος του Chapter, Capt. Δημήτριος Ματθαίου, τόνισε: «Μέγιστος κοινωνικός και εθνικός στόχος όλων των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία»

Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης κοινωνικής δράσης της, ο ναυτιλιακός βραχίονας της AHEPA, το Maritime Chapter HJ-45 St’ Nicholas, προέβη σε μια πράξη ύψιστης κοινωνικής σημασίας με την προσφορά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας, και πιο συγκεκριμένα στην Ιστιαία και στο Μαντούδι, που επλήγησαν από τις εφιαλτικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

Μετά τη μεγαλοπρεπή τελετή παράδοσης των οχημάτων στο Ζάππειο Μέγαρο, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, της διπλωματίας και της αυτοδιοίκησης, πλήθος εκπροσώπων της ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Αλέξιος Ράπανος, και ο Supreme President Order of AHEPA, κ. Jimmy Kokotas, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας της AHEPA Maritime St’ Nicholas, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Capt. Δημήτριο Ματθαίου, το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, στην Ιστιαία Εύβοιας, όπου είναι η έδρα του Πυροσβεστικού κλιμακίου και των οχημάτων, με αφορμή την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού και στόχο την περαιτέρω εμψύχωση των ανδρών του τοπικού Πυροσβεστικού Σώματος στην επιτέλεση του δύσκολου έργου τους και την επιτόπια διαπίστευση της ετοιμότητας και της αξιοποίησης των δωρηθέντων οχημάτων. Την αποστολή τίμησε με τη συμμετοχή του ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ο Πρόεδρος του Chapter, Capt. Δημήτριος Ματθαίου, τόνισε: «Μέγιστος κοινωνικός και εθνικός στόχος όλων των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, καθώς και η προστασία των δασών της χώρας μας, τα οποία παρέχουν ανεκτίμητα αγαθά για την επιβίωσή μας, αλλά και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, που είναι η υπέρτατη αξία.

Άξιοι της ευγνωμοσύνης όλων μας είναι οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που με ηρωισμό, εξαιρετικό θάρρος και επαγγελματισμό, προστατεύουν τους ανθρώπους, τις περιουσίες τους και το φυσικό μας περιβάλλον. Για τους λόγους αυτούς κάθε συνεισφορά στο έργο τους είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.

Αξιέπαινοι, επίσης, για την πολύτιμη οικονομική συνεισφορά τους είναι όλοι οι Αδελφοί, μέλη του Ναυτιλιακού Τμήματος της AHEPA, όσο και οι φίλοι της ΑΗΕΡΑ, οι οποίοι υποστήριξαν τη μεγάλη αυτή δωρεά και συνέβαλαν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά των δύο οχημάτων με υψηλές προδιαγραφές, ώστε να ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Βόρειας Ευβοίας» και προσέθεσε:

«Τα δάση μας και τα πλούσια οικοσυστήματά τους με την περιβαλλοντική, αισθητική και οικονομική αξία τους είναι η αρχέγονη φυσική μας κληρονομιά, μια αστείρευτη φυσική πηγή ζωής και έμπνευσης, που ταυτίζεται με την ύπαρξη, την πορεία και την πρόοδο του ανθρώπου στο πέρασμα των αιώνων. Υποχρέωση όλων είναι η κοινωνική εγρήγορση για την προστασία και τη διαφύλαξή τους, που είναι ο μονόδρομος για την περιβαλλοντική προστασία και το ανάχωμα για την κλιματική αλλαγή.

Στον αγώνα αυτόν ο ναυτιλιακός βραχίονας της ΑΗΕΡΑ και τα υφιστάμενα 300 ένθερμα μέλη του, που ενστερνίζονται τις αξίες της προσφοράς και του ανθρωπισμού και προάγουν την αλληλεγγύη, τη φιλανθρωπία και την ηθική συνεργασία, τάσσονται ολόψυχα και ομόθυμα ως αρωγοί της εθνικής προσπάθειας για τη συνένωση όλων των δυνάμεων προς αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

Maritime Chapter «St’ Nicholas»: Δωρεά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμητική διάκριση για τον πρώην Λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση (ΦΩΤΟ)

Στην Αλεξανδρούπολη της ακριτικής Θράκης, το Σάββατο 02-12-2023, πραγματοποιήθηκε η 13η Τακτική Γενική Συνέλευσης της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, υψηλοί προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων και οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

ΚΚΕ: Ερώτηση για τις καταχρηστικές μετακινήσεις – τοποθετήσεις λιμενικών

Να προχωρήσει η νομοθετική τροποποίηση, ώστε να θεωρούνται μεταθέσεις οποιεσδήποτε μετακινήσεις – τοποθετήσεις λιμενικών άνω των 20 χιλιομέτρων από την υπηρεσία υπαγωγής τους ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, την οποία κατέθεσαν οι Βουλευτές Θανάσης Παφίλης και

Στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε. ελληνική ναυτιλία και Μόσχα

Νέα προβλήματα στην ελληνική ναυτιλία -και ειδικά στις εταιρίες που πρωταγωνιστούν στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου προς τρίτες χώρες- θα προκαλέσει το 12ο «πακέτο» κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Μόσχας το οποίο προγραμματίζεται να υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 14ης-15ης Δεκεμβρίου.

«Η Ελλάδα να είναι παρούσα στην Ερυθρά θάλασσα»

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» H Ερυθρά Θάλασσα, μήκους 1.400 ναυτικών μιλίων από το Σουέζ μέχρι τον πορθμό του Μπαμπ ελ Μαντέμπ, είναι καίριας σημασίας θαλάσσια λεωφόρος, από εμπορική και ενεργειακή άποψη για την Ευρώπη και την Ασία. Τη σημασία της

Μετάβαση στο περιεχόμενο