Maritime Chapter «St’ Nicholas»: Δωρεά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας

Ο Πρόεδρος του Chapter, Capt. Δημήτριος Ματθαίου, τόνισε: «Μέγιστος κοινωνικός και εθνικός στόχος όλων των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία»

Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης κοινωνικής δράσης της, ο ναυτιλιακός βραχίονας της AHEPA, το Maritime Chapter HJ-45 St’ Nicholas, προέβη σε μια πράξη ύψιστης κοινωνικής σημασίας με την προσφορά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας, και πιο συγκεκριμένα στην Ιστιαία και στο Μαντούδι, που επλήγησαν από τις εφιαλτικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

Μετά τη μεγαλοπρεπή τελετή παράδοσης των οχημάτων στο Ζάππειο Μέγαρο, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, της διπλωματίας και της αυτοδιοίκησης, πλήθος εκπροσώπων της ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Αλέξιος Ράπανος, και ο Supreme President Order of AHEPA, κ. Jimmy Kokotas, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας της AHEPA Maritime St’ Nicholas, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Capt. Δημήτριο Ματθαίου, το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, στην Ιστιαία Εύβοιας, όπου είναι η έδρα του Πυροσβεστικού κλιμακίου και των οχημάτων, με αφορμή την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού και στόχο την περαιτέρω εμψύχωση των ανδρών του τοπικού Πυροσβεστικού Σώματος στην επιτέλεση του δύσκολου έργου τους και την επιτόπια διαπίστευση της ετοιμότητας και της αξιοποίησης των δωρηθέντων οχημάτων. Την αποστολή τίμησε με τη συμμετοχή του ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ο Πρόεδρος του Chapter, Capt. Δημήτριος Ματθαίου, τόνισε: «Μέγιστος κοινωνικός και εθνικός στόχος όλων των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, καθώς και η προστασία των δασών της χώρας μας, τα οποία παρέχουν ανεκτίμητα αγαθά για την επιβίωσή μας, αλλά και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, που είναι η υπέρτατη αξία.

Άξιοι της ευγνωμοσύνης όλων μας είναι οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που με ηρωισμό, εξαιρετικό θάρρος και επαγγελματισμό, προστατεύουν τους ανθρώπους, τις περιουσίες τους και το φυσικό μας περιβάλλον. Για τους λόγους αυτούς κάθε συνεισφορά στο έργο τους είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.

Αξιέπαινοι, επίσης, για την πολύτιμη οικονομική συνεισφορά τους είναι όλοι οι Αδελφοί, μέλη του Ναυτιλιακού Τμήματος της AHEPA, όσο και οι φίλοι της ΑΗΕΡΑ, οι οποίοι υποστήριξαν τη μεγάλη αυτή δωρεά και συνέβαλαν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά των δύο οχημάτων με υψηλές προδιαγραφές, ώστε να ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Βόρειας Ευβοίας» και προσέθεσε:

«Τα δάση μας και τα πλούσια οικοσυστήματά τους με την περιβαλλοντική, αισθητική και οικονομική αξία τους είναι η αρχέγονη φυσική μας κληρονομιά, μια αστείρευτη φυσική πηγή ζωής και έμπνευσης, που ταυτίζεται με την ύπαρξη, την πορεία και την πρόοδο του ανθρώπου στο πέρασμα των αιώνων. Υποχρέωση όλων είναι η κοινωνική εγρήγορση για την προστασία και τη διαφύλαξή τους, που είναι ο μονόδρομος για την περιβαλλοντική προστασία και το ανάχωμα για την κλιματική αλλαγή.

Στον αγώνα αυτόν ο ναυτιλιακός βραχίονας της ΑΗΕΡΑ και τα υφιστάμενα 300 ένθερμα μέλη του, που ενστερνίζονται τις αξίες της προσφοράς και του ανθρωπισμού και προάγουν την αλληλεγγύη, τη φιλανθρωπία και την ηθική συνεργασία, τάσσονται ολόψυχα και ομόθυμα ως αρωγοί της εθνικής προσπάθειας για τη συνένωση όλων των δυνάμεων προς αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

Maritime Chapter «St’ Nicholas»: Δωρεά δύο σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές της Βόρειας Ευβοίας

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής

Επιστροφή ενοικίου: Τα 6 SOS για να μην την χάσετε

Αιτία αυτού του κινδύνου είναι η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών του εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, στους οποίους δηλώνονται τα στοιχεία για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2025. Οι δικαιούχοι της επιστροφής ενός ενοικίου του 2025 ανέρχονται φέτος

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.