Με τη βοήθεια της Ford καθαρίστηκε ο βυθός από πεταμένα ελαστικά από το νησάκι Υδρούσα

Η Ford προχώρησε σε μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης με τίτλο «Clean Ocean- Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον». Στόχος της ήταν να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στο οικοδόμημα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας που ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου 2022, καθάρισε το βυθό από πεταμένα ελαστικά οχημάτων γύρω από το νησάκι Υδρούσα, που βρίσκεται στην Αττική, απέναντι από την περιοχή της Βούλας.

Τα περισσότερα από 20 ελαστικά οχημάτων, τα οποία είχαν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, ανασύρθηκαν από το βυθό με την αμέριστη αρωγή μιας ομάδας 10 πιστοποιημένων δυτών της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών Αιγάλεω και εν συνεχεία τοποθετήθηκαν σε πλωτή εξέδρα που εξασφάλισε και παραχώρησε για τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής δράσης ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Κατόπιν, η εξέδρα αυτή οδηγήθηκε στην Α’ πλαζ Βούλας, όπου τα ελαστικά καθαρίστηκαν με τη συνεισφορά ενός ειδικού πυροσβεστικού οχήματος και εν συνεχεία φορτώθηκαν σε φορτηγό του Δήμου προκειμένου να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν σε χώρους του μέχρι την ανακύκλωσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικό: Σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Το κόστος στους συνοδούς (!)

Οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση από τους συνοδούς χειριστές (Κ-9 ) συνδράμουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η αποτελεσματική όσφρηση τους εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet

Πειραιάς: Σύλληψη ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης των νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί όπλων»

Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού προέβησαν χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ”BRAT”, για παράβαση των ν. 4139/13 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και 4678/20 “περί όπλων”.