Mε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα το κυκλαδίτικο GALA ΞιφασΚΕΑ

Έρχεται το GALA “ΞιφασΚΕΑ”, μια πρωτοποριακή αθλητική εκδήλωση Ξιφασκίας που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Η Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Olympian ΔΩΡΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ καθώς και ο Τζιώτης Πρωταθλητής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ και πολλές και πολλοί άλλοι Πρωταθλητές Ελλάδος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θα βραβευτούν για τις σημαντικές διακρίσεις τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Το ραντεβού είναι στην όμορφη παραλία του Κούνδουρου της ΚΕΑΣ στις 10 Σεπτεμβρίου, στο PORTOKOUNDOUROSBEACHandVILLAS όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν για αυτό το υπέροχο άθλημα, θα γνωρίσουν από κοντά την πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα που στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ανέβηκε σε 8 Παγκόσμια Βάθρα! Η Δώρα είπε:

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα παραβρεθώ στο GALA ΞιφασΚΕΑ στο νησί της Κέας!  Χαίρομαι πάρα πολύ που διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση που ενισχύει το άθλημα της Ξιφασκίας και δίνεται η δυνατότητα και στα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το υπέροχο αυτό άθλημα! Και επίσης χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω για το άθλημά μου μέσα από τα μάτια μου και τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει τόσα χρόνια, ειδικά παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο αυτές τις εικόνες σε παιδιά μικρότερης ηλικίας θέλοντας πάρα πολύ να τα εμπνεύσω και να τα ωθήσω να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω και να γνωρίσουν έτσι την μαγεία του πρωταθλητισμού.  Σας περιμένουμε όλους εκεί για να σας δείξουμε την μαγεία της ξιφασκίας και του αθλητισμού αλλά και να μιλήσουμε για τα ιδεώδη και την ευγενή άμιλλα! Οι συναθλήτριες, οι συναθλητές μου και εγώ θα χαρούμε να είστε μαζί μας και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια τεράστια γιορτή Ξιφασκίας!”

Επίσης οι Τζιώτες και οι Τζιώτισες επιτέλους θα δουν από κοντά να αγωνίζεται ο Πρωταθλητής τους Κωνσταντίνος Καραμπάσης στο Ξίφος Μονομαχίας  ο οποίος δήλωσε:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμμετέχω στο GALA ΞιφασΚΕΑ που διοργανώνεται στην Τζια σε λίγες μέρες! Θα χαρώ πολύ που θα συναγωνιστώ μπροστά στους φίλους και συγγενείς μας με τον φίλο και συναθλητή μου Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο!.O θεσμός KEA BEACH GAMES είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στην ΚΕΑ αλλά και σε πολύ κόσμο να γνωρίσει τη Τζιά μέσα από αθλητικές δραστηριότητες!”

Στο GALA ΞιφασΚΕΑ, που διοργανώνεται από την εταιρεία SPORTiRiS και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, θα λάβουν μέρος επίσης και οι Πρωταθλήτριες και οι Πρωταθλητές: Νεφέλη Ροδοπούλου στο Ξίφος Μονομαχίας, Κλαίρη Μπένου στη Σπάθη, θα γίνει και ένας μικτός αγώνας όπου η Σταυρίνα Γαρυφάλλου θα αγωνιστεί στο Ξίφος Ασκήσεως εναντίον του Αρτέμη Τζοβάνη και τέλος δεν θα λείψουν και οι μικροί πρωταθλητές μας ηλικίας 10 ετών, Ευάγγελος Στεφανόπουλος και Γιώργος Μπαβέας στο Ξίφος Μονομαχίας!

Μαζί με τις πρωταθλήτριες και τους πρωταθλητές θα παρευρίσκονται και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Σπάθης Θανάσης Δελενίκας , η επιτυχημένη Προπονήτρια του Συλλόγου «Ίριδα», Δήμητρα Ζάχου και ο Διεθνής Διαιτητής Ξίφους Μονομαχίας Στέργιος Τσώκας.

Από το Gala ΞιφασΚΕΑ δεν θα μπορούσε να λείψει και η επίδειξη των παιδιών που θα λάβουν μέρος στο τριήμερο CAMP Ξιφασκίας και Μοντέρνου Πεντάθλου που θα προηγηθεί και που θα δείξουν την ξιφασκία που έμαθαν αλλά και τις ικανότητες τους στην Σκοποβολή και στο τρέξιμο (lazer-run) κάτω από την καθοδήγηση του Πρωταθλητή Μοντέρνου Πένταθλου Παύλου Δακουτρού, της προπονήτριας ξιφασκίας Εμμανουέλας Κωστάκη και της τέως πρωταθλήτριας Πεντάθλου AnfisaKasyanova.

Μαζί τους επίσης θα απολαύσουμε μια παρουσίαση Μεσαιωνικής Ξιφασκίας από τον Γιώργο Ζαχαρόπουλο και την ομάδα του!

Το GALA ΞιφασΚΕΑ είναι η προτελευταία από τις 13 εκδηλώσεις (αθλητικοί αγώνες, παιδικά camp, δραστηριότητες αναψυχής) του πρωτοποριακού θεσμού KEABEACHGAMES που έγιναν στην ΚΕΑ φέτος πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΚΕΑΣ αλλά και με την μεγάλη στήριξη πολλών επιχειρήσεων του νησιού και της υπόλοιπης Ελλάδας!

Οι εκδηλώσεις θα τελειώσουν με το 2ο KEABEACHVOLLΕYFUN τον Οκτώβριο, ένα τουρνουά BEACHVOLLEY υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, όπου ξανά οι Τζιώτες και οι Τζιώτισσες θα αγωνιστούν για τον δεύτερο τίτλο του Πρωταθλητή BEACHVOLLEY 2023 της ΚΕΑΣ!

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο