Με τον Πλακιωτάκη ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας: Στο επίκεντρο οι λιμενικές εγκαταστάσεις

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα  στο Υπουργείο με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας έθεσε στον Υπουργό τα εξής θέματα:

  • Τη Νομιμοποίηση των Λιμενικών Εγκαταστάσεων των Αλυκών
  • Άδεια εργασιών εκβάθυνσης της Μπούκας και του λιμανιού γενικότερα
  • Τη Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ.Μυλωνάς αναφέρθηκε διεξοδικά στα ζητήματα που απασχολούν τoν δήμο παρουσιάζοντας αντίστοιχες μελέτες στον Υπουργό. Πρώτη προτεραιότητα είναι το ζήτημα της νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων στις Αλυκές.

Ο Υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στις Αλυκές και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, έτσι ώστε να βρεθεί άμεση λύση.

Επίσης, ο κ.Πλακιωτάκης είπε στο Δήμαρχο ότι θα λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του και βοήθεια. Από τη πλευρά του ο Υπουργός τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Δημάρχου που κάνει για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκος Ορλώφ, ο Τοπογράφος – Μηχανικός Γιώργος Παχής και ο Δημοσιογράφος Λεωνίδας Μακρής.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόθεν Έσχες: Παρατείνεται έως 15 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής

Παρατείνεται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες. Η παράταση αφορά στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, (αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 1η.1.2022 έως και την 15η.10.2022 και ετήσιες του έτους 2022

Η αγορά δεξαμενόπλοιων “κλέβει την παράσταση”

Οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους έως τις αρχές Νοεμβρίου είναι πρώτοι στον κόσμο στις αγορές, αλλά και στις πωλήσεις πλοίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο οίκος Allied, οι “Greeks” αγόρασαν 223 πλοία και πλήρωσαν 4.859,6

Λάρισα: Δημιουργείται αμερικανική βάση με UAV στην 110 ΠΜ – Θα παρακολουθούν όλο το Αιγαίο

Νέα δεδομένα όσον αφορά την επιτήρηση στο Αιγαίο δημιουργεί η αμερικανική βάση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από την οποία θα απογειώνονται και θα επιχειρούν τα εξελιγμένα MQ-9 Reaper, ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Καραμανλής: Μείωση στα 2,50 ευρώ για τα διόδια στην Αττική Οδό

Όπως αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών, «η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να