Με τους δέκα Δαυίδ ο Έβρος είναι απόρθητος

Τα θωρακισμένα οχήματα μπορούν να αντέξουν σε επίθεση με κάθε είδους ατομικό πολεμικό όπλο αλλά και χειροβομβίδες.

Το κάθε ένα από αυτά, ζυγίζει 4 τόνους και μπορεί να κινηθεί σε κάθε βαλτώδες έδαφος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια της αστυνομίας να ελέγξει κάθε δύσκολη κατάσταση, ειδικά στον Έβρο και τη συγκεκριμένη περίοδο που οι μεταναστευτικές ροές είναι αυξημένες. Οι περιπολίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε 24ωρη βάση, ενώ επιχειρισιακά, προβλέπεται οι μετακίνηση των «Δαυίδ» σε όποιο σημείο των συνόρων υπάρχει ανάγκη.

Τα «Δαυίδ» είναι κατασκευασμένα από την ισραηλινή εταιρεία Shladot και βασίζονται στη σασί του Toyota Hilux. Ο σχεδιασμός τους είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες της Ελληνικής αστυνομίας, ως ένα 5-πορτο SUV, σε αντίθεση με την 3-πορτη έκδοση που χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF).
Τα θωρακισμένα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα 205 ίππων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μοναδικό σύστημα ανάρτησης, το οποίο τους επιτρέπει να κινούνται μέσα σε βουνά, δασικές περιοχές και μικρά χωριά.

Τα «Δαυίδ»  χρησιμοποιούνται κυρίως για περιπολίες κατά μήκος του ποταμού Έβρου και στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Αντέχουν σε κάθε είδους πολεμικό τυφέκιο και χειροβομβίδες. Μπορούν να κυκλοφορούν σε σημεία που δεν μπορούν τα απλά θωρακισμένα αυτοκίνητα.

 

Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουν οι μέρες καλοκαιρίας, είναι δεδομένο το ότι ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής της παράνομης εισόδου στη χώρα, θα είναι οι λέμβοι που θα περιπολούν στα νερά του ποταμού, τα οποία λόγω της εποχής θα έχουν αυξημένο όγκο. Μάλιστα, οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για έρευνα από τις ένοπλες δυνάμεις, για προμήθεια μη επανδρωμένων λέμβων για την ενίσχυση των περιπολιών.

Άλλωστε, ήδη έχει ξεκινήσει και η ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου, στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός πλήρους συστήματος επιτήρησης που θα επιτρέπει και την απομακρυσμένη παρακολούθηση των τεκταινόμενων στα βόρεια και ανατολικά σύνορα της χώρας.

“Η νέα είσοδος στην Αστυνομία του πλήρως θωρακισμένου οχήματος «Δαυίδ» είναι κατάλληλη για τις εκτός δρόμου επιχειρήσεις μας 4×4 στον Έβρο”, δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Φώτιος Πέττας, προϊστάμενος του Τμήματος Μεταφορικών Μέσων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. “Το ‘David’ μεταφέρει και προστατεύει 5 πλήρως εξοπλισμένους χειριστές στο δύσβατο έδαφος του Έβρου”.

Με τους δέκα Δαυίδ ο Έβρος είναι απόρθητος

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπ. Μετανάστευσης για συμφωνία ΕΕ: Ανταποκρίνεται καλύτερα στα δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα – Τι προβλέπει

Ο υπουργός κ. Δανιήλ Εσδράς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο τακτικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τελεί υπό Σουηδική προεδρία. Η ανακοίνωση “Το νέο

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν – Ποια “κόπηκαν”

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44). Μετά την χθεσινή (8/6/2023) ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου τα

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εξουδετέρωση των ναρκών στο Καστρί Λουτρό

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι με ελεγχόμενη έκρηξη, η εξουδετέρωση των δυο ναρκών που είχαν εντοπιστεί από δύτη στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία στο Καστρί -Λουτρό. Ο

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε μια γενική προσέγγιση για το άσυλο και τη μετανάστευση

Συμφωνία επετεύχθη στους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ, σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. #JHA | The ministers just agreed on a general approach on the Asylum and

Μετάβαση στο περιεχόμενο