Με τους δέκα Δαυίδ ο Έβρος είναι απόρθητος

Τα θωρακισμένα οχήματα μπορούν να αντέξουν σε επίθεση με κάθε είδους ατομικό πολεμικό όπλο αλλά και χειροβομβίδες.

Το κάθε ένα από αυτά, ζυγίζει 4 τόνους και μπορεί να κινηθεί σε κάθε βαλτώδες έδαφος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια της αστυνομίας να ελέγξει κάθε δύσκολη κατάσταση, ειδικά στον Έβρο και τη συγκεκριμένη περίοδο που οι μεταναστευτικές ροές είναι αυξημένες. Οι περιπολίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε 24ωρη βάση, ενώ επιχειρισιακά, προβλέπεται οι μετακίνηση των «Δαυίδ» σε όποιο σημείο των συνόρων υπάρχει ανάγκη.

Τα «Δαυίδ» είναι κατασκευασμένα από την ισραηλινή εταιρεία Shladot και βασίζονται στη σασί του Toyota Hilux. Ο σχεδιασμός τους είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες της Ελληνικής αστυνομίας, ως ένα 5-πορτο SUV, σε αντίθεση με την 3-πορτη έκδοση που χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF).
Τα θωρακισμένα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα 205 ίππων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μοναδικό σύστημα ανάρτησης, το οποίο τους επιτρέπει να κινούνται μέσα σε βουνά, δασικές περιοχές και μικρά χωριά.

Τα «Δαυίδ»  χρησιμοποιούνται κυρίως για περιπολίες κατά μήκος του ποταμού Έβρου και στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Αντέχουν σε κάθε είδους πολεμικό τυφέκιο και χειροβομβίδες. Μπορούν να κυκλοφορούν σε σημεία που δεν μπορούν τα απλά θωρακισμένα αυτοκίνητα.

 

Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουν οι μέρες καλοκαιρίας, είναι δεδομένο το ότι ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής της παράνομης εισόδου στη χώρα, θα είναι οι λέμβοι που θα περιπολούν στα νερά του ποταμού, τα οποία λόγω της εποχής θα έχουν αυξημένο όγκο. Μάλιστα, οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για έρευνα από τις ένοπλες δυνάμεις, για προμήθεια μη επανδρωμένων λέμβων για την ενίσχυση των περιπολιών.

Άλλωστε, ήδη έχει ξεκινήσει και η ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου, στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός πλήρους συστήματος επιτήρησης που θα επιτρέπει και την απομακρυσμένη παρακολούθηση των τεκταινόμενων στα βόρεια και ανατολικά σύνορα της χώρας.

“Η νέα είσοδος στην Αστυνομία του πλήρως θωρακισμένου οχήματος «Δαυίδ» είναι κατάλληλη για τις εκτός δρόμου επιχειρήσεις μας 4×4 στον Έβρο”, δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Φώτιος Πέττας, προϊστάμενος του Τμήματος Μεταφορικών Μέσων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. “Το ‘David’ μεταφέρει και προστατεύει 5 πλήρως εξοπλισμένους χειριστές στο δύσβατο έδαφος του Έβρου”.

Με τους δέκα Δαυίδ ο Έβρος είναι απόρθητος

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ με τους περισσότερους νέους εκτός εργασίας και εκπαίδευσης

Οι NEETs, όπως αποκαλούνται, (ακρωνύμιο από τις λέξεις neither in employment nor in education or training) στην ΕΕ για το 2023 ήταν περισσότεροι από 1 στους 10 (11,2%). Όμως εννέα κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά ΝΕΕΤ άνω του μέσου όρου της ΕΕ που είναι 11,2 %

Αύξηση απασχόλησης ναυτικών

Η ανάκαμψη της ναυτικής απασχόλησης από την κρίση της πανδημίας συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ναυτικών (άτομα που είχαν έστω και μία ημέρα ασφάλισης στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο-ΝΑΤ ως μέλη πληρωμάτων πλοίων εντός του 2023) ανήλθε

Πάτρα: Φωτιά σε πλοίο μετά από έκρηξη σε αυτοκίνητο ΦΩΤΟ

Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, μετά την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο λίγα λεπτά μετά την επιβίβασή του. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν για διάσωση ατόμων από τη θάλασσα και παράλληλα ελήφθησαν μέτρα

Δύο χτυπήματα σε δύο ημέρες

Ενώ οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, την ανηφόρα τραβούν και οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια. Χθες, μόλις μία ημέρα μετά τη θανατηφόρα επίθεση σε ελληνικό φορτηγό πλοίο, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας ναύτης

Μετάβαση στο περιεχόμενο