Χαϊδάρι: Ο διαρρήκτης ήταν αστυνομικός!

Σε αρχικό έλεγχο αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ, ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται σε «διατεταγμένη υπηρεσία». Όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα είχε απειλήσει και μια γυναίκα με όπλο για να μπουκάρει σε σπίτι.

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στο Χαϊδάρι, όταν άντρες της ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν επίδοξο διαρρήκτη που όμως είναι αστυνομικός και μάλιστα τούς είπε πως βρίσκεται σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ τελικά τον άφησαν, αφού κατέγραψαν τα στοιχεία του και σχεδόν μία ώρα μετά, έλαβαν κλήση για απόπειρα διάρρηξης μονοκατοικίας. Εκεί ακριβώς όπου είχαν ελέγξει τον συνάδελφό τους. Οι δράστες μάλιστα της διάρρηξης έφυγαν με το ίδιο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο αστυνομικός.

Λίγο αργότερα, ο 32χρονος αστυνομικός συνελήφθη μαζί με τον 20χρονο συνεργό του, καθώς είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν σε σπίτι στο Χαϊδάρι. Ακινητοποίησαν μάλιστα την ένοικο με πιστόλι και προσπάθησαν να περάσουν στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δυο συλληφθέντες αρχικά εντοπίστηκαν στις 11:25 το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην οδό Αγησιλάου από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην «Άμεση Δράση».

Σε ερώτηση των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ για τους λόγους της παρουσίας του εκεί, ο αστυνομικός ανέφερε την ιδιότητα του και υποστήριξε, πως βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, κατέγραψαν τα στοιχεία των ατόμων, όπως και την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος τους και έφυγαν. Στις 12:36, άνδρες της ΔΙ.ΑΣ έλαβαν νέο σήμα από την «Άμεση Δράση», σχετικά με δυο άτομα που προσπαθούσαν να μπουν σε ισόγεια κατοικία στην οδό Αγησιλάου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, έλαβαν νέο σήμα για επικίνδυνο άτομο στο σημείο που απείλησε με πιστόλι μια γυναίκα που αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους. Φτάνοντας εκεί οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από κατοίκους πως οι ύποπτοι διέφυγαν από το σημείο με ένα Smart, που έφερε την ίδια πινακίδα με αυτή που κατέγραψαν κατά τον έλεγχο στον αστυνομικό λίγη ώρα νωρίτερα.

Μάλιστα οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, συνέλεξαν και βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δυο δραστών. Ο αστυνομικός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση και παράβασης περί όπλων.

Πηγή: gazzetta.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας, οι νέοι την αγνοούν εντελώς

Τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης για τη μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου, την ελληνόκτητη, έχει η ελληνική κοινωνία. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari, με θέμα: «Οι αντιλήψεις των Ελλήνων και οι προκλήσεις στη Ναυτιλία» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005

Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για τις ώρες εργασίας

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, πριν ακόμα θεσμοθετηθεί η εξαήμερη εργασία στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και σε εκείνες που εφαρμόζουν σύστημα με εναλλασσόμενες βάρδιες. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Ν», κάνουν λόγο για ώρες εργασίας

von der Leyen: Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής για 2η φορά

Με 401 ψήφους υπέρ της, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε πριν λίγο την κα Ursula von der Leyen για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για ακόμη μια πενταετία η κα. von der Leyen θα βρίσκεται στο τιμόνι του κύριου

Κριμαία: Ουκρανικά ναυτικά drones έπληξαν τη βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Ουκρανικά ναυτικά drones επιτέθηκαν σε βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής στην Κριμαία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με στόχο το κέντρο διοίκησης, μια αποθήκη πυρομαχικών και εξοπλισμού, έναν υποσταθμό ισχύος, τεχνικές εγκαταστάσεις και θέσεις πυροβολικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο