Μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην βρετανική αστυνομία: Τα δεδομένα 47.000 αστυνομικών υποκλάπηκαν – Τα είχαν δώσει για να περαστούν σε κάρτες

Μπορεί να έχουν πέσει στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή συμμοριών – Χάκερ χτύπησαν την εταιρεία που παράγει τις κάρτες προσωπικού

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου διερευνά το ενδεχόμενο να έχουν κλαπεί τα ονόματα, οι φωτογραφίες, οι βαθμοί και οι θέσεις υπηρεσίας 47.000 αστυνομικών ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης στον κατασκευαστή των καρτών προσωπικού.

Καλή και η νέα τεχνολογία αλλά όπως πολλές περιπτώσεις δείχνουν δεν είναι αρκετά ώριμη για να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα ακόμα και στα άτομα που προστατεύουν τους πολίτες!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε η εφημερίδα «The Sun», χάκερ οργάνωσαν κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία που παράγει τις κάρτες προσωπικού των υπαλλήλων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η Μητροπολιτική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Εγκλήματος ειδοποιήθηκαν για το ενδεχόμενο τα ονόματα, οι φωτογραφίες, οι βαθμοί και οι σταθμοί υπηρεσίας 47.000 αστυνομικών να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή συμμοριών.

Αναφέροντας ότι το προσωπικό προειδοποιήθηκε για το ενδεχόμενο να έχουν παραβιαστεί οι πληροφορίες του, αξιωματούχοι της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Sky News:

«Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα μιας εταιρείας που εργάζεται για την Αστυνομία. Συνεργαζόμαστε με την εν λόγω εταιρεία για να κατανοήσουμε αν υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις πληροφορίες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας».

Αξιωματούχοι της Αστυνομίας δήλωσαν, επίσης, ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πληροφορίες της Αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας μοιράστηκαν κατά λάθος τους προηγούμενους μήνες και αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία ονόματος, οι βαθμοί και οι σταθμοί υπηρεσίας σχεδόν 10.000 αστυνομικών και προσωπικού των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών που εργάζονταν στη Βόρεια Ιρλανδία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο