Μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην βρετανική αστυνομία: Τα δεδομένα 47.000 αστυνομικών υποκλάπηκαν – Τα είχαν δώσει για να περαστούν σε κάρτες

Μπορεί να έχουν πέσει στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή συμμοριών – Χάκερ χτύπησαν την εταιρεία που παράγει τις κάρτες προσωπικού

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου διερευνά το ενδεχόμενο να έχουν κλαπεί τα ονόματα, οι φωτογραφίες, οι βαθμοί και οι θέσεις υπηρεσίας 47.000 αστυνομικών ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης στον κατασκευαστή των καρτών προσωπικού.

Καλή και η νέα τεχνολογία αλλά όπως πολλές περιπτώσεις δείχνουν δεν είναι αρκετά ώριμη για να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα ακόμα και στα άτομα που προστατεύουν τους πολίτες!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε η εφημερίδα «The Sun», χάκερ οργάνωσαν κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία που παράγει τις κάρτες προσωπικού των υπαλλήλων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η Μητροπολιτική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Εγκλήματος ειδοποιήθηκαν για το ενδεχόμενο τα ονόματα, οι φωτογραφίες, οι βαθμοί και οι σταθμοί υπηρεσίας 47.000 αστυνομικών να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή συμμοριών.

Αναφέροντας ότι το προσωπικό προειδοποιήθηκε για το ενδεχόμενο να έχουν παραβιαστεί οι πληροφορίες του, αξιωματούχοι της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Sky News:

«Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα μιας εταιρείας που εργάζεται για την Αστυνομία. Συνεργαζόμαστε με την εν λόγω εταιρεία για να κατανοήσουμε αν υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις πληροφορίες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας».

Αξιωματούχοι της Αστυνομίας δήλωσαν, επίσης, ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πληροφορίες της Αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας μοιράστηκαν κατά λάθος τους προηγούμενους μήνες και αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία ονόματος, οι βαθμοί και οι σταθμοί υπηρεσίας σχεδόν 10.000 αστυνομικών και προσωπικού των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών που εργάζονταν στη Βόρεια Ιρλανδία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολυάριθμα στελέχη του ενισχύει ο Frontex την Ολυμπιάδα 2024

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Περιμένοντας ανυπόμονα τους Ολυμπιακούς και Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στη Γαλλία, ο Frontex αποστέλλει αριθμό-ρεκόρ στελεχών του για να στηρίξουν τις Γαλλικές Αρχές επιβολής νόμου ώστε να διεξαχθεί με ασφάλεια αυτή η παγκόσμιας προβολής εκδήλωση. Μεταξύ Ιουλίου

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Λίγες ημέρες έμειναν για την ανακοίνωση των Βάσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, αφού η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Οι Βάσεις 2024 αναμένεται να ανακοινωθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, με επικρατέστερες ημερομηνίες να είναι αυτές

Μάτι: Έξι χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς – Εκδηλώσεις μνήμης

Έξι χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συμπληρώνονται σήμερα και εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μνήμης για τους 104 νεκρούς της τραγωδίας. Τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Στις 09:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη Δέηση, στον

Tουρκικοί «τσαμπουκάδες» με πολεμικά έξω από την Κάσο -η απάντηση της Αθήνας

Πρώτα βάφτισαν με Νavtex «τουρκική υφαλοκρηπίδα» περιοχή νότια της Καρπάθου, μετά έστειλαν και πολεμικά πλοία «για να παρακολουθούν» το ιταλικό ερευνητικό «Ievoli Relume», που πραγματοποιεί έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο