Μελέτες για την περαιτέρω ανάπτυξη της μαρίνας Καλαμάτας

Tα μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού αναδεικνύει η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις για τις Μαρίνες και τους Τουριστικούς Λιμένες στην Ελλάδα. Μάλιστα, παρουσιάζει ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των τουριστικών λιμενικών εγκαταστάσεων, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στη χάραξη στρατηγικών.

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία μεταξύ 16 χωρών σε μια λίστα με τις θέσεις ελλιμενισμού ανά χιλιόμετρο ακτογραμμής. Αν και η νομοθεσία ορίζει ότι οι τουριστικοί λιμένες είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού, στην πράξη οι αρμοδιότητες που τους αφορούν κατακερματίζονται σε διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων, σημειώνει η μελέτη.

Αυτά φαίνεται να είχε κατά νου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, όταν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα, εξήγγειλε σειρά έργων για τη μαρίνα της Καλαμάτας.

Ειδικότερα, την εκπόνηση μελετών για την αναβάθμισή της, μέσα από τη νέα σύμβαση παραχώρησης, θα αναθέσει ο Δήμος Καλαμάτας στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά το δήμαρχο, στη μαρίνα θα γίνουν παρεμβάσεις για να μπορεί να υποδεχτεί και μεγαλύτερα σκάφη.

Η σύμβαση που θα υπογράψει ο Δήμος Καλαμάτας με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας, για την εκπόνηση των μελετών, θα ανέλθει στα 130.000 ευρώ, εκ των οποίων 100.000 ευρώ θα πληρωθούν το 2023 και 30.000 ευρώ το 2024.

Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη σύμβαση ανάθεσης της διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας λήγει το 2024, ύστερα από παράταση δύο χρόνων που δόθηκε με νομοθετική ρύθμιση λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, οι μελέτες που θα εκπονηθούν αφορούν στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, την αδειοδότηση της μαρίνας, την εκβάθυνση, την “αλλαγή της μπούκας” και ό,τι άλλο χρειάζεται.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση θανατηφόρων λοιμώξεων από τη θάλασσα λόγω υπερθέρμανσης

Η συνεχής θέρμανση του κλίματος θα μπορούσε να αυξήσει τις θανατηφόρες λοιμώξεις από τη θάλασσα! Τα βακτήρια Vibrio vulnificus αναπτύσσονται σε ζεστά ρηχά παράκτια νερά στη θάλασσα και μπορούν να μολύνουν έναν άνθρωπο μετά από ένα κόψιμο ή ένα τσίμπημα

Ποιος Μεθοδεύει Διάλυση των ΜΤ (Σ-Ν-Α) και Ένταξη στον ΕΦΚΑ;

Τον Οκτώβριο του 2012 η Ανεξάρτητη κίνηση Στρατιωτικών Α.Κι.Σ στην οποία συμμετείχαν δύο μέλη του παρόντος Διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΑΣ, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος του ΜΤΣ, για να πάρουν στη συνέχεια την σκυτάλη το 2014, οι επίκουροι

Γαλλία: “Πόλεμος” για το αρδευτικό νερό

Βίαιες συγκρούσεις στη νοτιοδυτική Γαλλία με πολλούς τραυματίες. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην κατασκευή δεξαμενών νερού από τα υπόγεια ύδατα για την εξυπηρέτηση μεγαλοαγροτών. Στον πόλεμο για τις συντάξεις προστέθηκε από χθες και ο πόλεμος για το νερό. Ένας βίαιος πόλεμος, με

Μετάβαση στο περιεχόμενο