Μελόνι: «Mε τη διάσκεψη της Ρώμης, ξεκινά μια διαρκής συνεργασία για το μεταναστευτικό»

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης της Ρώμης αφιερωμένης στην ανάπτυξη και την μετανάστευση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε, σε δηλώσεις της προς τον Τύπο, ότι « ξεκινά μια μακρόπνοη, διαρκής συνεργασία, διότι έγινε σαφές ότι υπάρχουν συγκλίνοντα συμφέροντα».

«Θα είναι μια ευρεία διαδικασία, με πολυετή προσπάθεια. Πρέπει να εργαστούμε με στόχο την ανάπτυξη των χωρών από τις οποίες προέρχονται και περνούν οι μετανάστες, να σταματήσουμε τα δίκτυα διακινητών και να οργανώσουμε ασφαλείς οδούς για την μετανάστευση», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την Μελόνι «πρέπει να βοηθηθούν, επίσης, οι χώρες που σηκώνουν το κύριο βάρος και υποδέχονται όσους αφήνουν πίσω τους βία και πολέμους. Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας», πρόσθεσε.

«Η Αφρική δεν είναι φτωχή, είναι θύμα εκμετάλλευσης. Χρειάζεται μια ισότιμη συνεργασία. Παραδείγματος χάρη στον τομέα της ενέργειας: μπορούμε να βοηθήσουμε τις αφρικανικές χώρες στην παραγωγή ενέργειας. Όταν καλύψουν τις ανάγκες τους, αν το επιθυμούν, μπορέσουν και να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε εξαγωγές προς την Ευρώπη», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Κατέστησε σαφές, δε, ότι κύρια σημεία της διαδικασίας που ξεκινά από την σημερινή διάσκεψη, είναι αύξηση της συνεργασίας για τη διαχείριση των επαναπατρισμών, καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, δημιουργία θέσεων εργασίας και στήριξη της επιχειρηματικότητας σε αφρικανικές χώρες.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην σημερινή διάσκεψη, τις χώρες του MED5, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Η Τζόρτζια Μελόνι εξήγησε, δε, ότι πρόκειται να δημιουργηθεί ένα «διοικητικό συμβούλιο» με εκπροσώπους χωρών που πήραν μέρος στην διάσκεψη, με στόχο συγκεκριμένες μελλοντικές πρωτοβουλίες και ότι θα οργανωθεί «διάσκεψη δωρητών», για την επίτευξη των διαφόρων στόχων.

«Η συγκεκριμένη μέθοδος εργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στο μέλλον, και σε πολλούς άλλους τομείς. Ώστε να δοθεί και πάλι, στην Μεσόγειο, ο κεντρικός της ρόλος και να μπορέσει να λειτουργήσει ως μοχλός κύριας σημασίας, όπως συνέβη επί τόσον καιρό, αρχίζοντας από τον πολιτισμό», ολοκλήρωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετώντας πάνω από την Καλαμάτα

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Στο αμέτρητο πλήθος των εταιρειών παγκοσμίως, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καυχηθούν ότι ίδρυσαν μια πλήρως λειτουργική σχολή πιλότων σε ξένη επικράτεια και που την είδαν να διαπρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το αξιοθαύμαστο

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο