Μέσα στην εβδομάδα ξεκινούν οι κρίσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας-Η αλλαγή του Αρχηγού και οι θέσεις “κλειδιά” της Αχαΐας

Στην τελική ευθεία μετά από μία μακρά περίοδο αναμονής μπαίνουν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.
Ήδη υπογράφτηκε το σχετικό διάταγμα από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνο Τσουβάλα η απόφαση ανασυγκρότησης του Συμβουλίου Κρίσης των αντιστράτηγων του Σώματος γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κρίσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας και ιδιαίτερα μετά την Τετάρτη. Θα προηγηθεί συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ προκειμένου να επιλεγεί ο νέος Αρχηγός και στη συνέχεια να συγκληθούν τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων προκειμένου να κριθούν και να τοποθετηθούν οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΚΥΣΕΑ δεν αποκλείεται να συνεδριάσει και την ερχόμενη Τετάρτη
Θεωρείται λοιπόν ως πιο πιθανό οι κρίσεις να ξεκινήσουν προς τα μέσα της εβδομάδας και ίσως την Πέμπτη.
Ως προς την ουσία του πράγματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως το πρόσωπο έχει “κλειδώσει” αν και άλλος αντιστράτηγος διεκδικητής της θέσης εξακολουθεί να πιέζει σε πολλές κατευθύνσεις.
Να σημειωθεί πως ο μέχρι σήμερα αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης αποχωρεί λόγω της συμπλήρωσης του προβλεπόμενου χρόνου που προβλέπεται για την θητεία στη συγκεκριμένη θέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, σημαντικές αλλαγές προσώπων θα υπάρξουν σε αρκετές θέσεις και Υπηρεσίες κλειδιά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το πόσο θα κινηθεί φέτος η Επετηρίδα των Αξιωματικών που βρίσκονται στα ανώτατα και ανώτερα αξιώματα.
Με δύο λόγια η τάση που υπάρχει είναι να «ανασάνει» η επετηρίδα γεγονός που σημαίνει πως θα προκύψει μεγαλύτερος αριθμός αποστρατειών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Προβλέπεται λοιπόν να υπάρξουν αποχωρήσεις αξιωματικών που σήμερα έχουν τους βαθμούς του αντιστρατήγου, του υποστρατήγου και του ταξιάρχου.
Με αυτό τον τρόπο θα «ανοίξουν»  θέσεις για προαγωγές άλλων αξιωματικών που σήμερα βρίσκονται στην αναμονή.
ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι κρίσεις για την Αχαΐα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο για τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, όσο και για τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας ταξίαρχο Γιάννη Κυριακόπουλο.
Ένα ακόμη ζητούμενο είναι η κρίση του ταξίαρχου και πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Γιώργου Μιχαλόπουλου που σήμερα υπηρετεί ως διευθυντής στο Τμήμα Μεταγωγών Αττικής. Ο κ. Μιχαλόπουλος κρίνεται για προαγωγή στον βαθμό του υποστρατήγου.
Παράλληλα συζητήσεις έχουν «ανοίξει» για την θέση του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αφού ο σημερινός επικεφαλής της Υπηρεσίας Μιχάλης Οικονομόπουλος κρίνεται για την προαγωγή του στον βαθμό του ταξιάρχου και με αυτό το δεδομένο δεν μπορεί να διατηρήσει την ίδια θέση. Δηλαδή στην περίπτωση προαγωγής του θα τοποθετηθείσε άλλη θέση.
Παράλληλα διεκδικούν παραμονή ή προαγωγή στον επόμενο βαθμό όπως ο Αχαιός Ταξίαρχος Ανδρέας Τσαπικούνης που υπηρετεί στη Σάμο και οι Αστυνομικοί Διευθυντές Θεόδωρος Τσάτσαρης και Ανδρέας Γκίζας

Πηγή: tempo24.news

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργικό Συμβούλιο: Ποιες είναι οι 7 κυβερνητικές δράσεις που αποφασίστηκαν

Εφτά κυβερνητικές δράσεις παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δράσεις αυτές αφορούν τα υπουργεία Επικρατείας, Εσωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Μεταφορών και του αρμόδιου υπουργείου για τον Τύπο και

Μήνυμα Χαρδαλιά: «Αδιαπραγμάτευτη η αμυντική θωράκιση» – Επίσκεψη σε νησιά του Αιγαίου

Η Ελλάδα διαχρονικά και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας Διήμερη επίσκεψη σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, εν

Ζωγράφου – Πανεπιστημιούπολη: Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε άνδρα που της επιτέθηκε

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες, όπως αναφέρει σε ανακοινωσή της η Ελληνική Αστυνομία.  Η επιχείρηση διεξάγεται

Καταγγελία για βιασμό ανήλικης: Πήρε προθεσμία ο πατριός της

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, ζήτησε και έλαβε ο 46χρονος, που συνελήφθη μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία φερόταν να κακοποιεί σεξουαλικά την 13χρονη κόρη της συντρόφου του. Στον 46χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και κατάχρηση