Μεσσηνία: Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσας στην Φοινικούντα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την συμμετοχή πλήθους πιστών, τίμησε σήμερα η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Άρτης, αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι η Παναγία με καθαρή την καρδιά είδε τον Θεό, το ίδιο και η Γερόντισσα Νικολίτσα, η οποία οραματίστηκε την Εικόνα της Τριχερούσας. “Με καθαρή την καρδιά μας πρέπει όλοι εμείς να ατενίσουμε το πρόσωπο του Θεού, απολαμβάνοντας τις ουράνιες χαρές”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε αδελφικώς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την πρόσκληση να συμμετάσχουν μαζί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος στην πανήγυρη, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους παρισταμένους επισήμους, αλλά και τον πιστό λαό για την συμμετοχή του στις ιερές τελετές.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της Κωμόπολης.

Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμου άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Με το πέρας της λιτανείας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επικαλέστηκε την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε, ώστε η Παναγία να είναι βοήθεια και Σκέπη στην ζωή όλων. Συνάμα ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τις τοπικές Αρχές και το λαό για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευστ. Αναστασόπουλος ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας, ο πρ. Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΠελοπονήσσουΑρχιπύραρχος Δ. Γεωργανάς, ο Διοικητής του 9ου Σ.Π. Συνταγματάρχης Δ. Λυμπερέας, ο Διοικητής της 77 Μ.Ε. Συνταγματάρχης Π. Κουλέτσης, ο Λιμενάρχης Πύλου Αντιπλοίαρχος Χ. Ψυχογιός, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 120 Π.Ε.Α. Αντισμήναρχος Αθ. Αιγινίτης, ο εκπρόσωπος του Δ/ντή Αστυνομίας Μεσσηνίας Αστυνομ. Υποδιευθυντής Αντ. Μπουζαλάς καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

 

                                                           

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις