Μετά την Σερβία η Τουρκία πουλάει BAYRAKTAR σε Αλβανία-Κλοιός με τουρκικά UAV απειλεί την Ελλάδα σε Αιγαίο και ελληνοαλβανικά σύνορα

Μετά την ανακοίνωση για την πρόθεση απόκτησης από την Σερβία μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Bayraktar από την Τουρκία, έγινε γνωστό ότι  και η Αλβανία θα αποκτήσει τουρκικά BAYRAKTAR.

Το αλβανικό κανάλι «Exit TV» αποκάλυψε ότι η Αλβανία θα αγοράσει τουρκικά drones αξίας 8,2 εκατομμυρίων ευρώ από την Baykar Defense.

Το κανάλι ανέφερε ότι ο κυβερνητικός προϋπολογισμός έχει εγγεγραμμένο το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στο Υπουργείο Άμυνας για το σκοπό αυτό το 2022-23, αφού ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Bledar Çoçi δημοσίευσε πλάνα από τη συνάντησή του με εκπροσώπους της εταιρείας και μια επίσκεψη στο εργοστάσιό της στην Τουρκία.

Πρόκειται για ένα τεράστιο τουρκικό παιχνίδι, κατά το οποίο η Άγκυρα πουλά τα δικά της μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε Σερβία και Αλβανία, βάζοντας τις δύο χώρες μελλοντικά στον πειρασμό να “σκοτωθούν” μεταξύ τους με τουρκικά όπλα.

Τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα αγοράσει και η Ρουμανία, αυξάνοντας τον αριθμό των χωρών που θα είναι χρήστες των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Ο Αλβανός ΥΠΑΜ Niko Peleshi δήλωσε εντωμεταξύ σήμερα: “θα αποκτήσουμε εναέριο στόλο με τα καλύτερα ελικόπτερα στον κόσμο!”, αναφερόμενος στην απόκτηση αμερικανικής κατασκευής μεταγωγικών Ελικοπτέρων Blackhawk”.

Στην τελετή αποφοίτησης 11 νέων πιλότων της αλβανικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε σήμερα και ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Νίκο Πελέσι.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως απόδειξη της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας, μέρος της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αλβανίας.

Ο Peleshi δήλωσε ότι η αλβανική πολεμική αεροπορία κάνει ιστορικά βήματα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πρόσθεσε ότι από την επόμενη χρονιά, η Αλβανία θα αρχίσει να αποκτά  στόλο με τα καλύτερα ελικόπτερα στον κόσμο.

«Η αεροπορία μας πραγματοποιεί κάποια ιστορικά έργα. Η πρώτη τακτική αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ, η βάση Kuçova, είναι τώρα υπό κατασκευή και αυτή είναι μια ιστορική εξέλιξη.

Την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε να αποκτάμε εναέριο στόλο με μεταγωγικά ελικόπτερα Blackhawk.

Τα δύο πρώτα ελικόπτερα θα φτάσουν το επόμενο έτος και στη συνέχεια αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί προς την ενοποίηση και τη δημιουργία ενός πραγματικού εναέριου στόλου με τα καλύτερα ελικόπτερα στον κόσμο», δήλωσε ο Peleshi.

Εφόσον οι Αλβανοί αποκτήσουν μεταγωγικά ελικόπτερα Blackhawk, ικανοποιώντας τις ΗΠΑ, στην συνέχεια ανοίγει ο δρόμος μετά και την απόκτηση BAYRAKTAR, για τα  τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα ATAK με στόχο την πληρέστερη  επάνδρωση της ανύπαρκτης έως τώρα αλβανικής πολεμικής αεροπορίας.

Η ουσία είναι ότι η Τουρκία με όλες αυτές τις αγορές δεν κερδίσει μόνο χρήματα, αλλά θα αποκτήσει τον έλεγχο τροφοδοσίας με οπλικά συστήματα σε Τρεις χώρες εντός Βαλκανίων ( Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία, έπονται Σκόπια και Βουλγαρία πιθανόν), ελέγχοντας πολλά και σημαντικά στην περιοχή.

Το χειρότερο όμως για την χώρα μας είναι ότι κινδυνεύει από αυτήν την τουρκική αμυντική πολιτική σε κάθε ενδεχόμενη μελλοντική ελληνοτουρκική στρατιωτική κρίση στο Αιγαίο ή την Α.Μεσόγειο, ενώ με αυτά και αυτά οι Τούρκοι αποκτούν ερείσματα στα Βαλκάνια τα οποία έχουν πλέον στο στόχαστρο τους.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δείχνει η Navtex της Exxon Mobil νότια της Κρήτης

Η ώρα των αποφάσεων για τα κοιτάσματα της Κρήτης πλησιάζει. Την περασμένη Πέμπτη, το σχήμα της ExxonMobil, προχώρησε στην έκδοση Navtex για τη δέσμευση μέχρι και τα τέλη Μαρτίου μεγάλων περιοχών μέσα στα θαλάσσια «οικόπεδα» που της έχουν παραχωρηθεί, προκειμένου να

ΠΕΑΛΣ: Σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ, στον κατάμεστο από μέλη, φίλους και προσκεκλημένους της Ένωσης φιλόξενο χώρο του bar – restaurant “Μαντζάρου 3” στο Κολωνάκι.

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων (φωτο)

Μέσα σε ζεστό οικογενειακό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 24-2-24 η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων στη Ταβέρνα ΑΛΩΝΑΚΙ. Η εκδήλωση μας έχει γίνει πλέον θεσμός και αυτό το δείχνει η αθρόα και μαζική

ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου

Περαιτέρω μείωση κατά 0,5% (9 πλοία) κατέγραψε ο αριθμός των υπό ελληνική σημαία πλοίων (άνω των 100 κοχ) το Δεκέμβριο 2023 (1816 πλοία) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό του Δεκεμβρίου 2022 (1825 πλοία), σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Μετάβαση στο περιεχόμενο