Μετά τον «ΚΕΝΤΑΥΡΟ» ακολουθεί ο «ΥΠΕΡΙΩΝ»: To νέο anti-drone σύστημα της ΕΑΒ απέναντι σε σμήνη μη επανδρωμένων

 

Ο Υπερίων σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν ένας από τους Τιτάνες, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πετάει και να κυριαρχεί πάνω από τη γη. Τον ίδιο ακριβώς στόχο έχει και το νέο anti-drone σύστημα, το οποίο κατασκευάζει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, με το πρόγραμμα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι πρώτες δοκιμές ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αφήνοντας πολύ ενθαρρυντικές εντυπώσεις, με τα στελέχη της ΕΑΒ να προχωρούν σε συνεχείς βελτιώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr, πρόκειται για σύστημα το οποίο έχει ως αποστολή την ανίχνευση, εντοπισμό και καταστολή drones Κατηγορίας 1 και 2.

Ο «ΥΠΕΡΙΩΝ» διαθέτει παθητικό σύστημα τρισδιάστατης ανίχνευσης και προσδιορισμού και σύγχρονη αντι-drone τεχνολογία καταστολής, καλύπτοντας 360 μοίρες και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό, είτε όλα μαζί ταυτόχρονα, τα οποία μάλιστα δεν είναι απαραίτητο να διαθέτουν κινούμενα μέρη. Κατά συνέπεια, το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προστασία και από περιφερόμενα πυρομαχικά ενώ μπορεί να βρίσκεται είτε σε σταθερό φορέα είτε σε εποχούμενο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστούν οι δοκιμές ώστε το σύστημα να λάβει την τελική του μορφή, με το επόμενο βήμα να είναι η δοκιμή του σε πραγματικές συνθήκες.


Το σύστημα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

Την ίδια ώρα ολοκληρώνεται η naval διαμόρφωση του συστήματος «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», το οποίο ήδη έχει αποφασιστεί να τοποθετηθεί σε πρώτη φάση και στις τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού τους.

Ο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έχει ως αποστολή την ανίχνευση, εντοπισμό και καταστροφή μεσαίων και μεγάλων UAVs/drones κατηγορίας 2 και 3. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019, με το πρωτότυπο να ολοκληρώνεται το 2023, ενώ στις αρχές του 2024 τροποποιήθηκε προκειμένου να εγκατασταθεί στις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «ASPIDES».

Ήδη ο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έχει εγκλωβίσει και καταρρίψει UAVs των ανταρτών Χούθι τον Ιούλιο του 2024. Το σύστημα τοποθετήθηκε στις φρεγάτες «ΥΔΡΑ», «ΨΑΡΑ» και «ΣΠΕΤΣΑΙ», ενώ ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή και του δεύτερου συστήματος. Οι τεχνικοί της ΕΑΒ παρέχουν τη σχετική εκπαίδευση στα πληρώματα των πλοίων και είναι διαθέσιμοι σε 24ωρη βάση για την υποστήριξη των συστημάτων όταν απαιτηθεί.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας για την περαιτέρω ενσωμάτωση και αξιοποίηση του συστήματος «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», ώστε να ενσωματωθεί στον anti-drone αντιαεροπορικό «θόλο».

Ο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» μπορεί να αναγνωρίζει UAVs από μεγάλη απόσταση ακόμα και άνω των 100 χιλιομέτρων και να εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο αντίδρασης για την καταστολή τους. Βασίζεται σε παθητική ανίχνευση έχοντας ως σημαντικό πλεονέκτημα τον μη εντοπισμού του ενώ μπορεί να είναι είτε σταθερό είτε εποχούμενο.

Εξασφαλίζει εξοικονόμηση πόρων σε σύγκριση με άλλα ενεργητικά συστήματα, καθώς το κόστος ενός UAV παρόμοιο με αυτά των Χούθι κυμαίνεται από 30.000 έως 40.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη χρήση πυραυλικών συστημάτων για την εξουδετέρωσή τους μπορεί να ξεκινά από 100.000 και να φτάνει μέχρι 5.000.000 ευρώ.

Αντίθετα, ο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» καταναλώνει μόνο ηλεκτρική ενέργεια και όχι πυρομαχικά. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να λειτουργεί αδιάλειπτα και χωρίς περιορισμούς. Παρέχει άμεση προειδοποίηση για την εισερχόμενη απειλή, επιτρέποντας στους χειριστές να αντιδράσουν σε πραγματικό χρόνο. Η δυνατότητα να εντοπίζει και να απομονώνει τις απειλές πριν αυτές καταστούν επικίνδυνες προσφέρει στην άμυνα έγκαιρη αντίδραση και ακριβή στρατηγική διαχείριση της κατάστασης.

Διαθέτει ανοιχτή αρχιτεκτονική, παρέχοντας ευρύτατο φάσμα αναβαθμίσεων, όπως θερμικές κάμερες ή άλλες τεχνολογίες ανίχνευσης. Αυτή η δυνατότητα επέκτασης προσφέρει αδιάκοπη αναβάθμιση και προσαρμογή στις νέες μορφές απειλών και τις τεχνολογικές εξελίξεις, διασφαλίζοντας ότι το σύστημα παραμένει πάντα στην αιχμή της καινοτομίας.

Πλεονέκτημα του συστήματος αποτελεί η ευελιξία στη χρήση του καθώς μπορεί να λειτουργεί είτε σε σταθερό φορέα είτε σε κινητές πλατφόρμες, όπως πλοία και οχήματα, με αποτέλεσμα το σύστημα να καθίσταται πολυδιάστατο, ευέλικτο και προσαρμόσιμο σε όλες τις συνθήκες του πεδίου μάχης. Ουσιαστικά, ο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» προσφέρει στρατηγική υπεροχή και επιχειρησιακή αποδοτικότητα με ελάχιστο κόστος.

Του Κώστα Σαρικά

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειριστικό smartphone

Είχα ακούσει για χειριστικούς ανθρώπους, για χειριστικό τηλέφωνο δεν είχα ξανακούσει. «Ακόμα δεν πήγες για περπάτημα;» επέμενε. «Σήκω! Εκανα μια μικρή επέμβαση, η οποία όμως απαιτούσε αρκετές ημέρες ανάρρωσης. Μεταξύ άλλων, έπρεπε να μείνω στο σπίτι και να αποφύγω την

Απονομή Πτυχίων στους νέους Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα (Paris MoU) της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., η τελετή απονομής πτυχίων στους είκοσι οκτώ (28) νέους Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα (ParisMoU) της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων (Σ.ΕΠ.Α.Π.), παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος

C-390 Millennium: Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της συμφωνίας το φθινόπωρο – Νέα εποχή στις αερομεταφορές της Πολεμικής Αεροπορίας

Η έγκριση από το ΚΥΣΕΑ του προγράμματος απόκτησης των τριών πρώτων μεταφορικών αεροσκαφών C-390 Millennium, με option για ακόμη τρία, αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο μεγάλο πολιτικό βήμα πριν από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Πορτογαλίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο το

ΓΕΣ: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο επιτηρητικό φυλάκιο στην Παναγιά

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, παρουσία του Διοικητή της ΑΣΔΑΑΜ Αντιστράτηγου Δημήτριου Βακεντή και του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Παναγιώτη Λυμπερέα, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων έργων, υποδομών και εγκαταστάσεων στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΠΑΝΑΓΙΑ», στη μικρόνησο Παναγιά, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ. Το