Mεταφορικό ισοδύναμο: Μέσα στον Ιούλιο ξεκινούν οι πληρωμές

Τι είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την 1η Ιουλίου, αλλά και την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα

Στα ζητήματα των αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και των πληρωμών για το μεταφορικό ισοδύναμο αναφέρθηκ, μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για το θέμα της αυξανόμενης ρητορικής προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ότι η δεινή οικονομική κατάσταση στη γείτονα σε συνδυασμό με τις αρνητικές για τον Ερντογάν δημοσκοπήσεις, έχουν οδηγήσει πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους σε ακραίες και αμετροεπείς δηλώσεις.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι – και το αποδεικνύουμε καθημερινά – να υπερασπιστούμε με αποτελεσματικότητα τα σύνορα μας σε θάλασσα και στεριά, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σε ότι αφορά τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου, ο κ. Πλακιωτάκης αρχικά παρατήρησε ότι το θέμα της ακρίβειας είναι συνολικό και παγκόσμιο και για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις με ένα πολύ γενναίο πακέτο μέτρων.

«Η ακτοπλοΐα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, καθώς το κόστος των καυσίμων αντιπροσωπεύει το 60% του λειτουργικού κόστους ενός πλοίου. Ζητήσαμε όμως από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να απορροφήσουν στο μέτρο του δυνατού τις ανατιμήσεις στα καύσιμα και οι αυξήσεις στα εισιτήρια δεν είναι τόσο μεγάλες όσο σε άλλους τομείς που επηρεάζονται από το ράλι ανατιμήσεων στα καύσιμα», είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στα Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους νησιώτες, είπε ότι η καταβολή των χρημάτων έχει καθυστερήσει για τεχνικούς λόγους και οι πληρωμές θα ξεκινήσουν εντός Ιουλίου.

Mεταφορικό ισοδύναμο: Μέσα στον Ιούλιο ξεκινούν οι πληρωμές

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσουκαλάς: Γιατί δεν πληρώνει η κυβέρνηση τα αναδρομικά του 11μήνου στους συνταξιούχους;

«Το ΣτΕ και το ΑΕΔ έχουν αποφανθεί οριστικά, και τους αναγκάζει σε δικαστικά έξοδα», όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ «Τον Μάρτιο αυξήθηκε ο πληθωρισμός τροφίμων 2%. Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού και όχι ο πληθωρισμός», ανέφερε για

33χρονος πέθανε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων

Ο άνδρας είχε συλληφθεί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και συνεχιζόταν η κράτησή του μέχρι την απέλασή του από τη χώρα Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος στα Χανιά, με έναν 33χρονο να εντοπίζεται νεκρός από τον αστυνομικό

Το Λιμενικό Σώμα σκοτώνεται…

*Γράφει ο Στρατής Κοκκινέλλης Όσο διάφοροι ανθρωπιστές αλά καρτ, βουλευτές και κυρίως ευρωβουλευτές χρησιμοποιούν το ιδιαίτερα ευαίσθητο, κρίσιμο και βαθιά ανθρωπιστικό ζήτημα του μεταναστευτικού για καθαρά μικροπολιτικά οφέλη και διατήρηση της όποιας εκλογικής τους πελατείας, στα ανοιχτά των νησιών μας

Νέα μεγάλη επιτυχία των Λιμενικών της Μυτιλήνης – Συνέλαβαν 31χρονο για 8.552 κάνναβης και 1.017 γρ. κοκαΐνης

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, προέβησαν στη σύλληψη ενός 31χρονου, για παράβαση του νόμου 4139/13 περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα κατά την εκφόρτωση

Μετάβαση στο περιεχόμενο