Meyer Werft: Το κρουαζιερόπλοιο του μέλλοντος [εικόνες]

Ο γερμανικός ναυπηγικός όμιλος Meyer Werft προχωρά ένα βήμα μπροστά

Το μέλλον του κλάδου της κρουαζιέρας και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον γερμανικό ναυπηγικό όμιλο Meyer Werft να προχωρά ένα βήμα μπροστά, παρουσιάζοντας το πώς θα μπορούσε να είναι ένα κρουαζιερόπλοιο τον επόμενο αιώνα και πώς θα λειτουργούσε.

Το ναυπηγείο βασίστηκε στην τρέχουσα εμπειρία του στην κατασκευή κρουαζιερόπλοιων με καύσιμα LNG και στις προσπάθειες για την ανάπτυξη κυψελών καυσίμου με υδρογόνο για να παρουσιάσει μια φανταστική ιδέα για το μέλλον.

 

«Εξωτερικά εμπνευσμένο από τον πιγκουίνο των βράχων και ως εκ τούτου ιδιαίτερα αεροδυναμικό, το concept “Reverse” είναι μια ιδέα  που δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα κρουαζιερόπλοιο το έτος 2100», ανέφερε η Meyer Group. Εξωτερικά το σκάφος είναι εξοπλισμένο με κλειστή γυάλινη πρόσοψη και χώρους πρασίνου καθώς και επιφάνειες προσγείωσης drone.

Όπως επισημαίνεται, έχουν προβλεφθεί μόνο μικροί χώροι εστιατορίων που εξυπηρετούν περισσότερο ως κοινωνικοί χώροι συνάντησης γιατί οι σχεδιαστές φαντάζονται ότι ένα μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών θα καταναλώνεται σε συμπυκνωμένη μορφή όπως τα χάπια.

Η ιδέα της ενέργειας για το σκάφος είναι εξίσου φουτουριστική με την Meyer να λέει ότι θα βασίζεται στην καινοτομία ακολουθώντας τις τρέχουσες τάσεις της βιωσιμότητας. «Χάρη στη χρήση της κυματικής ενέργειας μέσω οριζόντιων πτερυγίων στο κύτος, των ηλιακών στοιχείων και των κυψελών καυσίμου καθώς και της αιολικής ενέργειας, τα καταφέρνει χωρίς ορυκτά καύσιμα».

Το μοντέλο «Reverse» είναι κατασκευασμένο σε μεγάλο βαθμό από βιώσιμα υλικά. Η Meyer είπε ότι το 90% των υλικών που χρησιμοποιούνται ανακυκλώνονται ή μπορούν να ανακυκλωθούν χωρίς να αφήσουν υπολείμματα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπ. Μετανάστευσης για συμφωνία ΕΕ: Ανταποκρίνεται καλύτερα στα δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα – Τι προβλέπει

Ο υπουργός κ. Δανιήλ Εσδράς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο τακτικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τελεί υπό Σουηδική προεδρία. Η ανακοίνωση “Το νέο

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν – Ποια “κόπηκαν”

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44). Μετά την χθεσινή (8/6/2023) ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου τα

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εξουδετέρωση των ναρκών στο Καστρί Λουτρό

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι με ελεγχόμενη έκρηξη, η εξουδετέρωση των δυο ναρκών που είχαν εντοπιστεί από δύτη στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία στο Καστρί -Λουτρό. Ο

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε μια γενική προσέγγιση για το άσυλο και τη μετανάστευση

Συμφωνία επετεύχθη στους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ, σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. #JHA | The ministers just agreed on a general approach on the Asylum and

Μετάβαση στο περιεχόμενο