Μηδέν νεκροί από ατυχήματα – Σε ποια περιοχή της Ελλάδας το κατάφεραν

Ευοδώθηκαν οι επίμονες προσπάθειες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για μηδέν νεκρούς στους δρόμους της περιοχής, γεγονός που δημιουργεί διάχυτη αισιοδοξία για το μέλλον.

Με μια χαρμόσυνη φωτογραφία στο Facebook γιόρτασε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου την ευόδωση των προσπαθειών της για μηδενισμό των τροχαίων δυστυχημάτων στους δρόμους της περιοχής.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, η Τροχαία δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάρτιο του 2022 στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου.

Σε αυτά, διάχυτη αισιοδοξία γεννά το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο, συνεχίζοντας τη θετική παράδοση που χτίστηκε τον αντίστοιχο μήνα του 2021 στην ίδια περιοχή.

«Όταν το “¨ΜΗΔΕΝ γίνεται ο απόλυτος στόχος! Το πρώτο τρίμηνο του 2022 έκλεισε με ΜΗΔΕΝ ανθρώπινες απώλειες από τροχαία ατυχήματα. Πρώτιστη προτεραιότητα των υπηρεσιών μας η αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων. Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ μαζί την προσπάθεια για μηδενικές απώλειες και θύματα στους δρόμους. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση ΟΛΩΝ», ήταν το μήνυμα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2021 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

– κανένα θανατηφόρο τροχαίο (όπως και το 2021)
– 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2021)
-7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2021)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 12 παθόντες (έναντι 10 το 2021). Ειδικότερα, καταγράφηκαν :

κανένας νεκρός (όπως και το 2021 )
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2021)
10 ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2021)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας STOP
οδήγηση χωρίς σύνεση
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 5.034 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

– 1.581 για υπερβολική ταχύτητα
– 260 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
– 187 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
– 93 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό
– 63 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
– 46 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
– 17 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
– 10 για φθαρμένα ελαστικά

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 103 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 55 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 612 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Μηδέν νεκροί από ατυχήματα – Σε ποια περιοχή της Ελλάδας το κατάφεραν

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά