Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο επιμόρφωσης (151) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, το σεμινάριο επιμόρφωσης (151) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων, με τη συμμετοχή και (3) στελεχών της Αστυνομίας Κύπρου.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης σε δύο (2) εκπαιδευτικές σειρές, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική και στο παράρτημα της Σχολής στη Βέροια Ημαθίας, διάρκειας δέκα (10) ημερών η καθεμία.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες ή Αρχιφύλακες, που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα και έχουν δικαίωμα συμμετοχής, δύνανται να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις για το βαθμό του Αρχιφύλακα, μετά από σχετική προκήρυξη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργούνται με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στην Αττική και στη Βέροια.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα:

  • Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος).
  • Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο.
  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο.
  • Αστυνομικό Δίκαιο.
  • Ξένες Γλώσσες (προαιρετικά).

Οι επιτυχόντες προάγονται στο βαθμό του Αρχιφύλακα και παρακολουθούν υποχρεωτικά το εν λόγω σεμινάριο στη Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιμόρφωση αυτή έχει ως σκοπό να μεταδώσει στους σπουδαστές, εκείνες τις νομικές και επαγγελματικές – πρακτικές γνώσεις, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για να είναι σε θέση να εκτελούν σωστά τα καθήκοντα, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δέκα ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές.

Τα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου ήταν:

  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο – Εφαρμογή Ποινικών Υποθέσεων.
  • Θέματα Δημόσιας Ασφάλειας.
  • Θέματα Γενικής Αστυνόμευσης – Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι.
  • Θέματα Τροχαίας.
  • Θέματα Αστυνομικού Ενδιαφέροντος – Διαλέξεις.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής σειράς σε Αττική και Βέροια, στους αποφοιτήσαντες απηύθυναν χαιρετισμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας και η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σοφία Γαϊτανίδου, αντίστοιχα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):