Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος για την Εορτή του Πάσχα

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, Εθελοντές Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες.

Στις 16 Απριλίου γιορτάζουμε με ευλάβεια μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, το Άγιο Πάσχα. Η εβδομάδα των Παθών, η οποία αποκαλύπτει τη μαρτυρική πορεία του Θεανθρώπου από τη σύλληψη έως τη σταύρωση και την Ανάστασή Του, αποτελεί σύμβολο μίας ανιδιοτελούς θυσίας για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

Με κατάνυξη και ευλάβεια μετέχουμε όλοι, στα πάθη του Θεανθρώπου ελπίζοντας και αναμένοντας με δύναμη και πίστη την Ανάσταση.

Το μεγαλείο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και το πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών, συμπυκνώνεται στο μεγαλείο της απόφασης του Ιησού να σταυρωθεί για να άρει τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων.

Μετά τα πάθη του Κυρίου μας ακολουθεί το Αναστάσιμο Θαύμα και η Αιώνια Ζωή, μετά τον δίκαιο και ανιδιοτελή αγώνα ακολουθεί η λύτρωση, η ελπίδα, η γαλήνη της ψυχής, το φωτεινό και ελπιδοφόρο αύριο.

Εκτιμώντας το συμβολικό χαρακτήρα των ημερών που διανύουμε, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τις αξίες τις οποίες ενστερνιζόμαστε τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην επαγγελματική μας πορεία. Ο αναστοχασμός και η επανεκτίμηση των κινήτρων και των στόχων μας αποτελεί καθήκον όλων μας, ως σκεπτόμενων ανθρώπων και συνεπών επαγγελματιών.

Το βαθιά ανθρώπινο μήνυμα των Ημερών του Πάσχα, ας αγγίξει φέτος τις καρδιές όλων μας και ας μας γεμίσει δύναμη και ελπίδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Κλείνοντας , θα ήθελα να ευχηθώ σε σας προσωπικά και στις οικογένειές  σας,

Καλό Πάσχα, με υγεία, χαρά και ευτυχία.

 

Ο Αρχηγός

Γεώργιος Δ. Πουρνάρας

Αντιστράτηγος Π.Σ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

MTN: Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΦΑΠΑΞ Γλάδστωνος 1- ΤΚ 106 77, ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 24 Μαϊ 23   Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ   1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο