Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος για την Εορτή του Πάσχα

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, Εθελοντές Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες.

Στις 16 Απριλίου γιορτάζουμε με ευλάβεια μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, το Άγιο Πάσχα. Η εβδομάδα των Παθών, η οποία αποκαλύπτει τη μαρτυρική πορεία του Θεανθρώπου από τη σύλληψη έως τη σταύρωση και την Ανάστασή Του, αποτελεί σύμβολο μίας ανιδιοτελούς θυσίας για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

Με κατάνυξη και ευλάβεια μετέχουμε όλοι, στα πάθη του Θεανθρώπου ελπίζοντας και αναμένοντας με δύναμη και πίστη την Ανάσταση.

Το μεγαλείο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και το πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών, συμπυκνώνεται στο μεγαλείο της απόφασης του Ιησού να σταυρωθεί για να άρει τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων.

Μετά τα πάθη του Κυρίου μας ακολουθεί το Αναστάσιμο Θαύμα και η Αιώνια Ζωή, μετά τον δίκαιο και ανιδιοτελή αγώνα ακολουθεί η λύτρωση, η ελπίδα, η γαλήνη της ψυχής, το φωτεινό και ελπιδοφόρο αύριο.

Εκτιμώντας το συμβολικό χαρακτήρα των ημερών που διανύουμε, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τις αξίες τις οποίες ενστερνιζόμαστε τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην επαγγελματική μας πορεία. Ο αναστοχασμός και η επανεκτίμηση των κινήτρων και των στόχων μας αποτελεί καθήκον όλων μας, ως σκεπτόμενων ανθρώπων και συνεπών επαγγελματιών.

Το βαθιά ανθρώπινο μήνυμα των Ημερών του Πάσχα, ας αγγίξει φέτος τις καρδιές όλων μας και ας μας γεμίσει δύναμη και ελπίδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Κλείνοντας , θα ήθελα να ευχηθώ σε σας προσωπικά και στις οικογένειές  σας,

Καλό Πάσχα, με υγεία, χαρά και ευτυχία.

 

Ο Αρχηγός

Γεώργιος Δ. Πουρνάρας

Αντιστράτηγος Π.Σ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «λεωφόρος» της κοκαΐνης

Έξι φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες και αστυνομικούς έφτασε μέσα στη νύχτα έξω από ένα σπίτι στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Η πόρτα του σπιτιού έγραφε πως «ενοικιάζεται» και τα φώτα ήταν σβηστά. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από το φαινομενικά άδειο σπίτι καθώς

Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι – Αναφορές για νεκρό

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο, πλέει εδώ και ώρες ακυβέρνητο και παρουσιάζει εισροή υδάτων. Αναφορές σε αραβικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπάρχει ένα νεκρός από το πλήρωμα. Το ελληνικό λιμενικό διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα

Γιώργος Αυτιάς: Στρασβούργο

Ακόμη και στους αριθμούς μπορεί κανείς να ασκήσει ερμηνευτική βία. Μπορεί να βλέπει στα εκλογικά μεγέθη όχι αυτό που μετράνε, αλλά το είδωλο των προκαταλήψεών του. Κάπως έτσι, κάποιοι είχαν «διαβάσει» το αποτέλεσμα προτού καν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή.

Αρχίζει η δικαστική μάχη δισ. ευρώ για τα εγκλωβισμένα αεροσκάφη

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αεροσκαφών ξεκίνησαν τη δικαστική μάχη εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών στο Δουβλίνο, μία αναμέτρηση στην οποία παίζονται αποζημιώσεις τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για αεροσκάφη που παραμένουν αποκλεισμένα στη Ρωσία. Οι εκμισθωτές έχουν εγείρει αγωγές κατά δεκάδων

Μετάβαση στο περιεχόμενο