Μήνυμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προς το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό για το Νέο Έτος

Η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρινόμενη διαρκώς, με συνέπεια και επαγγελματισμό στις ανάγκες του πολίτη και στις απαιτήσεις του κοινωνικού συνόλου συναντά το 2022, εφαρμόζοντας και υλοποιώντας τις τιθέμενες προτεραιότητες του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού της Προγράμματος και σύμφωνα με την θεμελιώδη αποστολή της, που είναι η προσφορά προς τον πολίτη.

 

Μετουσιώνοντας το όραμα της κατά την απερχόμενη χρονιά, το οποίο συμπυκνώνεται στη δημιουργία μιας σύγχρονης αστυνομίας για ασφαλείς πολίτες και επικεντρώνοντας τη δράση της στην εμπέδωση του αγαθού της ασφάλειας, προωθεί αρχές και αξίες με σκοπό την προάσπιση της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα.

 

Ο Έλληνας αστυνομικός επιχειρεί σε καθημερινή βάση έχοντας ως γνώμονα της δράσης του την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, γεγονός που αναβαθμίζει ποιοτικά το παρεχόμενο έργο και παρέχει εχέγγυα εμπιστοσύνης προς τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του Σώματος και επιδιώκοντας την προβολή και ανάδειξη του έργου μας, προτεραιότητά μας τίθεται η εμπέδωση του αισθήματος της εγγύτητας προς τους πολίτες, της αμεσότητας και της ασφάλειας, προκειμένου η αποφασιστική πρόληψη και αντιμετώπιση του εγκλήματος να καταστούν πραγματικότητα.

 

Το 2021 η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε παράλληλα με το σύνολο των αρμοδιοτήτων της να διασφαλίσει την τήρηση των μέτρων πρόληψης μετάδοσης της πανδημίας COVID -19, με το προσωπικό της να ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα και ιδιαίτερα αξιοσημείωτο επαγγελματισμό για την προστασία των πολιτών και του δημόσιου αγαθού της υγείας.

 

Ως Αρχηγός του Σώματος καλώ όλους εσάς, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Νέα Χρονιά με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αυταπάρνηση να θέτετε ως προτεραιότητα τον πολίτη και τις ανάγκες του, να είστε συνεπείς στην αποστολή του Σώματος και να αφουγκράζεστε τις γενικότερες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Η ισχυρή σας παρουσία είναι αυτή που θα ανυψώσει τόσο το έργο σας όσο και την επαγγελματική σας προσωπικότητα.

 

Το 2022 εύχομαι να είναι έτος επιστροφής στην κανονικότητα, έτος αισιοδοξίας, έτος ασφάλειας, έτος δημιουργικότητας. Ας χαρίζει σε εσάς και την οικογένειά σας υγεία και ευτυχία και ας αποτελεί φάρο ελπίδας, κοινωνικής ανάπτυξης και ευημερίας.

 

Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά!

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ