Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για το Πάσχα

Η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αρχηγός του Σώματος σηματοδοτεί την απαρχή μιας συλλογικής προσπάθειας, με απώτερο στόχο την ανάδειξη του κοινωνικού και ανθρωποκεντρικού προσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας και την ενδυνάμωση του αγαθού της ασφάλειας, γεγονός που θα επέλθει μέσα από διαρκή, συστηματική και εντατική προσπάθεια.

Πρωταγωνιστής στη νέα μου υπηρεσιακή διαδρομή θα είναι ο καθένας από εσάς ξεχωριστά, η γυναίκα και ο άνδρας της Αστυνομικής Οικογένειας, το ανθρώπινο δυναμικό ενός οργανισμού, ενός φορέα, με επαγγελματικά χαρακτηριστικά, τα οποία συμπυκνώνονται στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, ενώ παραμένει πιστό σε ένα σκοπό, την εξυπηρέτηση και προστασία του πολίτη. Η προσωπική συνεισφορά του καθενός από εσάς εκπορεύεται από τον όρκο του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου. Εκπηγάζει από την πεποίθηση του Έλληνα Αστυνομικού ότι η πολιτοκεντρική θέαση κάθε περιστατικού ισοδυναμεί με προσφορά και με εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Η αντιμετώπιση του συνόλου των μορφών εγκληματικότητας και παραβατικότητας με συνέπεια και ζήλο προϋποθέτει την επιχειρησιακή αναβάθμιση του Σώματος, γεγονός που έχει τεθεί ως βασικός κεντρικός μας άξονας, και ο οποίος θα δομηθεί στην πλήρη αξιοποίηση και ενίσχυση με καινοτόμο τεχνολογικό και πληροφοριακό εξοπλισμό και στην ψηφιοποίηση του συνόλου των διαδικασιών του Σώματος.

Η συλλογικότητα και η συνεργασία είναι βασικές θεμελιώδεις αρχές επί των οποίων δομείται το οικοδόμημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Υποχρέωσή μας συνιστά το να είμαστε δίπλα στον πολίτη και να καθιστούμε αισθητή την παρουσία μας με εξωστρέφεια και εγγύτητα, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Σώματος και δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής ειρήνης και ισορροπίας. Η ορθή και εποικοδομητική καθημερινή σας επικοινωνία με τον πολίτη επιβάλλεται από τη φύση του λειτουργήματός μας και δρα αποφασιστικά και αποτελεσματικά κατά τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση με αυτούς.

Η διαμόρφωση ενός δικτύου επικοινωνίας με τοπικούς φορείς και αρχές θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο έργο μας, ενώ θα συντελέσει μέσα από διαλογικού τύπου συζήτηση στην ανάπτυξη σχεδιασμών πρόληψης εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο και σύμφωνα με τα υφιστάμενα τοπικά και κοινωνικά κάθε φορά δεδομένα.

Σας καλώ, λοιπόν, σε απόλυτη σύμπνοια και συναδελφικότητα να ανταποκρίνεστε καθημερινά στα καθήκοντά σας έτσι ώστε να καταστείτε άξιοι συνεχιστές του κληροδοτούμενου έργου των προκατόχων σας. Είμαι βέβαιος ότι η υπευθυνότητα και η ευσυνειδησία θα σταθούν αρωγοί στη συλλογική προσπάθεια πραγμάτωσης κοινωνικών συνθηκών ευημερίας και ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η εκπλήρωση της αποστολής μας και του οράματός μας για μία αστυνομία στην υπηρεσία της κοινωνίας.

Ως Αρχηγός του Σώματος, είμαι υπερήφανος που θα συνεργαστώ με τον καθένα από εσάς ξεχωριστά. Είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι θα προσφέρετε ανιδιοτελώς και άνευ ορίων επ’ ωφελεία του πολίτη και της κοινωνίας, και σας διαβεβαιώ ότι είμαι δίπλα σας σε κάθε δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσετε, έτοιμος να αφουγκραστώ τους προβληματισμούς και τις επαγγελματικές σας δυσκολίες και από κοινού να κατευθύνουμε την Αστυνομία σε ένα ευοίωνο αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο ποιοτικά μέλλον για την κοινωνία και την πατρίδα.

Σας ευχαριστώ για την κοινή μας αρχή και σας προτρέπω άοκνα να στέκεστε δίπλα στον πολίτη καθημερινά για την προστασία του και την ενδυνάμωση του αγαθού της ασφάλειας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):