Μηνυτήρια αναφορά Ν. Χαρδαλιά για το κύκλωμα εκβιαστών στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα (17/7) στην Eισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, την ανακοίνωση, αλλά και τις δηλώσεις εκπροσώπων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την ανάμειξη εργαζομένων στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αθήνα.

Με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ο Περιφερειάρχης ζητεί να προσκομιστούν όποια στοιχεία έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του Συλλόγου, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, να αξιοποιηθεί οποιαδήποτε περαιτέρω χρήσιμη πληροφορία και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χαρδαλιάς ζητεί να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, όπως δηλώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές στα ζευγάρια των ελεγκτών και τις περιοχές ευθύνης τους, καθ’ όλη την περίοδο 2019-2023.

Παράλληλα, ο ίδιος ζητεί να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων για τυχόν παράνομες τοποθετήσεις υπαλλήλων σε γραφεία πολιτικών προσώπων.

Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς και τη συνάντησή του με την κ. Αδειλίνη, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Θέλουμε τη διερεύνηση σε βάθος όλου αυτού του συστήματος που λειτουργούσε. Η νέα περιφερειακή αρχή και εγώ προσωπικά, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, το απόστημα θα σπάσει, και αυτό που ζητάμε από τη Δικαιοσύνη είναι να παρέμβει όσο πιο βαθιά γίνεται. Είμαι εδώ, για να δώσω ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι έχει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι οι σαρωτικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στοχεύουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, αλλά και την προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, «των έντιμων ανθρώπων, που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους» – όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν πρόκειται να κάνω καμιά έκπτωση σε οποιονδήποτε και σε οτιδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να είναι πριν από εμάς για εμάς. Θα πρέπει να μάθουν όλοι να σέβονται και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Και αυτό, ας γίνει αντιληπτό σε όλους. Θέλω να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και να μπορώ να κοιτάζω στο τέλος της θητείας μου τους πολίτες στα μάτια και να ξέρουν ότι υπήρξα χρήσιμος, και το βασικότερο, ότι έκανα τη δουλειά μου με αξιοπρέπεια», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας