Μητσοτάκης για λήξη της αντιπυρικής περιόδου: Μάθαμε από τις αστοχίες και τα λάθη μας

«Οι απώλειες φέτος ήταν συντριπτικά μικρότερες»
Απολογισμό των όσων έχουν γίνει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Διδασκόμαστε από την εμπειρία, διορθώνοντας μέρα με τη μέρα κάθε αστοχία. Όταν κάναμε με ειλικρίνεια την αξιολόγηση του τι δεν πήγε καλά το καλοκαίρι του 2021, αντιληφθήκαμε ότι έπρεπε να κινηθούμε σε διαφορετική κατεύθυνση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε ότι δόθηκε έμφαση στην πρόληψη, δεκάδες χιλιόμετρα δασικών δρόμων καθαρίστηκαν περισσότερο από άλλη χρονιά και προτεραιοποιήθηκαν παρεμβάσεις ενώ το ίδιο έγινε και με τους αρχαιολογικούς χώρους.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για το φετινό καλοκαίρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η λήξη της αντιπυρικής περιόδου μας έφερε φέτος καλά νέα, οι απώλειες ήταν συντριπτικά μικρότερες καθώς είχαμε 282.000 λιγότερα στρέμματα από το μέσο όρο των τελευταίων 15 ετών με σταθερή προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Θύμισε ότι πριν από 3,5 χρόνια η Πολιτική Προστασία ήταν ένα απαξιωμένο γραφείο και μεταμορφώθηκε σε δυναμική γραμματεία, με σαφές οργανόγραμμά, με εξειδικευμένο προσωπικό με το 112 σε πλήρη λειτουργία. Χαρακτήρισε κατάκτηση την λειτουργία του αλλά και η συνεργασία όλων των φορέων ώστε οι εκκενώσεις να γίνονται με ταχύτητα και ασφάλεια.

Εξήρε επίσης την μεγάλη υποστήριξη της πολιτικής προστασίας και στην κρίση της πανδημίας, στην επιχείρηση Ελευθερία.

«Αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία για να προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμα και με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, πήρα την απόφαση τότε να συστήσουμε ένα αυτόνομο υπουργείο και δεσμεύτηκα ότι πρέπει να μάθουμε από τις αστοχίες και τα λάθη μας», υπογράμμισε και τόνισε ότι την επόμενη χρονιά πρέπει να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα.

Ο πρωθυπουργός, συνεχάρη εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού τα στελέχη του υπουργείου και όλων των δυνάμεων, την πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ, το στρατό, το ΕΚΑΒ, τους εθελοντές μας, την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. «Εσείς είστε οι πραγματικοί ήρωες της φωτιάς. Σας θαυμάζουμε όταν τρέχετε να σώσετε ζωές, και συγκινούμαστε όταν ακούμε τις προσωπικές σας ιστορίες. Εσείς αγρυπνείτε 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο για να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς!».

Μητσοτάκης για λήξη της αντιπυρικής περιόδου: Μάθαμε από τις αστοχίες και τα λάθη μας

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση της εμφάνισης Λιμενικών ως μάρτυρες κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης

Η Π.Ο.Λ. παρακολουθώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων ενημερώνει τα στελέχη ΛΣ. “Σήμερα 23-02-2024 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση  για την εξαίρεση της εμφάνισης μαρτύρων αστυνομικών και λοιπών προανακριτικών υπαλλήλων, δηλ. στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  κατά

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο