Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε

«Εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας και οξείας οικονομικής κρίσης, φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία»
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια και αναφερόμενος στο Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο, για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε, ένα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων, που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ακόμη ένα προεκλογικό δίλημμα: «εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας, εισβολής στον Έβρο και οξείας οικονομικής κρίσης, φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία».

Απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματος του με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα, ο κ. Μητσοτάκης είπε, ότι «την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους». Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε, ότι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά αφ’ ενός την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που όπως είπε ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε δε, πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος, έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: Στο Μαντράκι επέστρεψε πριν από λίγο ανακαινισμένο το ιστορικό πλωτό εστιατόριο “ΚΟΝΤΙΚΙ”

Μετά από μήνες εντατικών εργασιών ανακατασκευής, το θρυλικό πλωτό εστιατόριο «ΚΟΝΤΙΚΙ» είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες της Ρόδου ως SWAN. Η επένδυση άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που περιελάμβανε και ειδική ξυλεία υψηλής ποιότητας, σεβόμενη πλήρως την

Καρνάγια: Τα ξύλινα ναυπηγεία που σβήνουν, μαζί τους μια Ελλάδα που χάνεται

Μια αρχαία τέχνη σβήνει αργά και σιωπηλά. Τα καρνάγια – οι ταρσανάδες που κάποτε γέμιζαν τις ακτές του Αιγαίου και του Ιονίου με ήχους σφυριών και άρωμα πεύκου – μετρούν πια τις τελευταίες τους ανάσες. Από τα περίπου 300 ξύλινα ναυπηγεία που λειτουργούσαν

Η αγορά των δεξαμενόπλοιων σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές και συνεχών αλλαγών, πρόσφατη έκθεση της VesselsValue εστιάζει στις προοπτικές της αγοράς δεξαμενόπλοιων. Όπως επισημαίνει η έκθεση, οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι κυρώσεις και οι μεταβολές των εμπορευματικών ροών αποτελούν τη νέα νόρμα

Κικίλιας από Μύκονο: «Ολοκληρωμένο master plan για το λιμάνι της Μυκόνου – Σε 15 ημέρες ολοκληρώνεται η εργολαβία στο παλιό λιμάνι»

«Προχωράει ένα ολοκληρωμένο master plan για το λιμάνι και όλες τις λιμενικές υποδομές. Ζήτησα από τον κύριο Λιμενάρχη, τον κύριο Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ και τις δυνάμεις μας στο νησί να προχωρήσουμε τάχιστα και τα υπόλοιπα λιμενικά έργα, θέτοντας ως

Μετάβαση στο περιεχόμενο