Μουδιασμένη η κυβέρνηση, ζυγίζει τη ζημιά της Αττικής

Σε… περιβάλλον Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κινείται το Μέγαρο Μαξίμου, βλέποντας την πίεση που ασκείται σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, μετά τις καταστροφές σε φυσικό πλούτο, σπίτια και επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Αττική να διογκώνεται μέσα από τις συνεχείς επιθέσεις της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός, την ερχόμενη Τρίτη, θα μεταβεί στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, με την αναζήτηση νέων αφηγημάτων που θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα να συμπορεύεται με το σχεδιασμό ενός νέου κύκλου περιοδειών “γαλάζιων” στελεχών στους νομούς της Μακεδονίας, ο οποίος θα έρθει σε συνέχεια των εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη, από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου “Ιωάννης Βελλίδης”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδικός χάρτης των συγκεκριμένων περιοδειών έχει τεθεί επί τάπητος στις εσωτερικές συσκέψεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα κομματικά όργανα της οδού Πειραιώς. Στόχος της επαφής με τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας θα είναι η επικοινωνία των οικονομικών και κοινωνικών πτυχών της κυβερνητικής στρατηγικής, όπως θα τις αναλύσει ο κ. Μητσοτάκης, το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου στη συμπρωτεύουσα, σε μία… επιχείρηση επαναπροσέγγισης με εκείνες της ομάδες που απομακρύνθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ιδιαίτερα, δε, σε περιοχές, οι οποίες αποτελούσαν… παραδοσιακά κάστρα της οδού Πειραιώς.

Σημαντική καμπή
“Περπατώντας” πλέον στον έκτο χρόνο της διακυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, ενόψει ενός Φθινοπώρου που αναμένεται να κινηθεί σε υψηλούς πολιτικούς τόνους εντός και εκτός της Βουλής. Κυρίαρχος “πονοκέφαλος” για την Ηρώδου Αττικού 19 παραμένει το μέτωπο της ακρίβειας, με τις τιμές που σχετίζονται με το αποκαλούμενο “καλάθι του νοικοκυριού” να συνεχίζουν να ορθώνουν… συμπληγάδες σε χιλιάδες οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Το κόστος ζωής αποτελεί πεδίο άσκησης αυστηρής κριτικής στο Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο οποίο, εσχάτως, προστέθηκαν τα… απανωτά βέλη για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στη μεγάλη πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής.

Τα αντιπολιτευτικά βέλη, που βάζουν ευθέως στο στόχαστρο τόσο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και τον αρμόδιο υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, διογκώνονται, εν αναμονή της σφοδρής σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου. Την ίδια στιγμή, το… βαρύ αποτύπωμα των πύρινων μετώπων στο… ανάγλυφο του Λεκανοπεδίου οδηγεί μία μερίδα πολιτών να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου, δεν έχει καταφέρει ακόμη να περιορίσει δραστικά ανεπάρκειες ετών στο κράτος, με “γαλάζια” στελέχη να στρέφουν το βλέμμα τους στις νέες δημοσκοπήσεις που θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας από τις αρχές του επόμενου μήνα. Και αυτό γιατί, παρά το πολιτικό και επικοινωνιακό… restart, που επιχειρήθηκε μετά την 9η Ιουνίου, οι… μαύρες εικόνες στην Αττική ενδέχεται να βαρύνουν περισσότερο το κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία στις έρευνες της κοινής γνώμης, με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις των πολιτών όσον αφορά στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας διογκώνονται, ενώ, ταυτόχρονα, μειώνεται ο πήχης της ανοχής απέναντι σε…κυβερνητικά φάλτσα.

Δημήτρη Γκάτσιου

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις