MSC Foundation: Δωρεά ασυρμάτων τελευταίας τεχνολογίας στο Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα

Τελετή παράδοσης 100 πλήρως επανδρωμένων ψηφιακών ασυρμάτων αξίας €60.000 ως δωρεά του Ιδρύματος για την πρόληψη και καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος

Δωρητής το MSC Foundation.

“Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει αυξήσει σημαντικά την συχνότητα δασικών πυρκαγιών με καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε το 2021 από το χειρότερο κύμα καύσωνα εδώ και 30 έτη”αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος.

Οι ασύρματοι που δωρίστηκαν από το MSC Foundation θα βοηθήσουν το Πυροσβεστικό Σώμα στην πρόληψη και καταπολέμηση μελλοντικών πυρκαγιών ενισχύοντας τον τομέα της επιχειρησιακής επικοινωνίας και συντονισμού των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος βοηθώντας στο να γίνει το έργο της κατάσβεσης πιο αποτελεσματικό στο πεδίο επιχείρησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, και του Επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά. Το MSC Foundation εκπροσωπήθηκε από την κυρία Χριστίνα Θεοδωρίκα, Πρόεδρο της MSC Greece και τον κύριο Γιώργο Μεταξά, CFO της MSC Greece.

Μέσα από έναν σύντομο χαιρετισμό, η Χριστίνα Θεοδωρίκα εκπροσωπώντας το MSC Foundation, την MSC Cargo και MSC Cruises ανέφερε: «Ο επαγγελματισμός και το θάρρος του Πυροσβεστικού Σώματος συνέβαλε στην διάσωση συνανθρώπων μας και στον περιορισμό των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές το 2021 στον φυσικό μας πλούτο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίζουμε την πολύτιμη προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος, συνδράμοντας με την δωρεά νέας γενιάς επιχειρησιακών ασυρμάτων επικοινωνίας” και προσέθεσε:

“Ο Πειραιάς ως πύλη εισόδου της Ελλάδος είναι ένα από τα βασικότερα λιμάνια της MSC Cargo και MSC Cruises. Εκτιμούμε και είμαστε βαθύτατα συνδεδεμένοι με τις τοπικές κοινωνίες της Αττικής περιφέρειας. Είναι τιμή μας να συμβάλουμε με αυτή την δωρεά στο εξαιρετικό έργο που συντελεί το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα».

Στην ομιλία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε το MSC Foundation και ιδιαίτερα την MSC Ελβετίας και Ελλάδος, οι οποίες από κοινού, χρηματοδότησαν την αγορά. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε «Είμαστε ευγνώμονες για την ευγενική δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού ασυρμάτων προηγμένης τεχνολογίας η οποία θα ενισχύσει την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών μας και του φυσικού μας πλούτου. Συγχρόνως, θα συμβάλει στην διευκόλυνση του επιχειρησιακού έργου των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος σε μελλοντικές προκλήσεις ».

Στο τέλος της εκδήλωσης και της σύντομης ξενάγησης στους χώρους του Αρχηγείου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσέφερε στην Πρόεδρο της MSC Greece αναμνηστική πλακέτα του θυρεού του Πυροσβεστικού Σώματος ως ένδειξη εκτίμησης.

Στην τελετή παρευρέθησαν, ο Διευθυντής Πυρόσβεσης Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες

Κλειδί για την προστασία της αλιείας θεωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς. Όπως

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε, έκλεβε και άρπαζε παιδιά σε οικισμό Ρομά στα Μέγαρα

‘Αγρια συμμορία που είχε γίνει εφιάλτης των Ρομά σε οικισμό των Μεγάρων, με επιθέσεις, εκβιάσεις, ακόμα και απαγωγές παιδιών, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα ανυπεράσπιστα θύματα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη

Στο ΚΕΠΙΧ του Frontex χτες η von der Leyen

Την ίδια ώρα χτες (23/2/2024) που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex υπέγραφε διμερή Συμφωνία με τους Βρετανούς στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής κα Ursula von der Leyen και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βέλγος πρωθυπουργός κ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο