Μύκονος: Υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να φύγουν από τα σπίτια που νοικιάζουν

Πρόβλημα στέγασης για τους καθηγητές στα μισά σχολεία της Μυκόνου

Ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μύκονο βγάζουν τους εκπαιδευτικούς του νησιού από τα σπίτια που νοικιάζουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι εκπαιδευτικοί να αποχωρήσουν από το νησί.

Ο Δήμος της Μυκόνου κάνει έκκληση στους γονείς στο νησί να βοηθήσουν, ώστε να βρουν καταλύματα εκπαιδευτικοί. Αλλιώς, τον τελευταίο ενάμιση μήνα τα σχολεία θα λειτουργήσουν με ελλείψεις.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Γιώργος Ρουσουνέλος, σε έγγραφο προς το Σύλλογο Γονέων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, το οποίο παρουσιάζει η “Κ”,  λέει ότι «παρά τις προσπάθειες του Δήμου και τις δικές μου, δεν έχουν βρεθεί καταλύματα για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, που τους βγάζουν από τα σπίτια που έχουν νοικιάσει. Υπάρχει ανάγκη εύρεσης δωματίων από 10 Μαΐου έως 30 Ιουνίου για δύο καθηγήτριες και έναν καθηγητή του Επαγγελματικού Λυκείου».

Μάλιστα ο κ. Ρουσουνέλος, προσθέτει ότι «στην ανάγκη μπορούν να μείνουν και περισσότερα άτομα σε ένα δωμάτιο», κάτι που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος

Ο ίδιος καταλήγει πως «αν δεν βρεθούν δωμάτια θα αναγκαστούν οι εκπαιδευτικοί να φύγουν με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων».

Ο κ. Ρουσουνέλος, εκτός από την τελευταία περίπτωση που επισημαίνει στο έγγραφό του, ανέφερε στην «Κ» ότι στη Μύκονο υπάρχουν 11 σχολικές μονάδες, και προβλήματα στέγης αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται στις μισές από αυτές.

Προφανώς η έκκλησή του στους γονείς δεν είναι μόνο να βρουν σπίτι για τους εκπαιδευτικούς, αλλά εμμέσως και προς τους ιδιοκτήτες να κάνουν συμβόλαια στους εκπαιδευτικούς έως τη λήξη του σχολικού έτους.

Μύκονος: Υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να φύγουν από τα σπίτια που νοικιάζουν-1

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας, οι νέοι την αγνοούν εντελώς

Τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης για τη μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου, την ελληνόκτητη, έχει η ελληνική κοινωνία. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari, με θέμα: «Οι αντιλήψεις των Ελλήνων και οι προκλήσεις στη Ναυτιλία» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005

Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για τις ώρες εργασίας

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, πριν ακόμα θεσμοθετηθεί η εξαήμερη εργασία στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και σε εκείνες που εφαρμόζουν σύστημα με εναλλασσόμενες βάρδιες. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Ν», κάνουν λόγο για ώρες εργασίας

von der Leyen: Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής για 2η φορά

Με 401 ψήφους υπέρ της, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε πριν λίγο την κα Ursula von der Leyen για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για ακόμη μια πενταετία η κα. von der Leyen θα βρίσκεται στο τιμόνι του κύριου

Κριμαία: Ουκρανικά ναυτικά drones έπληξαν τη βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Ουκρανικά ναυτικά drones επιτέθηκαν σε βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής στην Κριμαία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με στόχο το κέντρο διοίκησης, μια αποθήκη πυρομαχικών και εξοπλισμού, έναν υποσταθμό ισχύος, τεχνικές εγκαταστάσεις και θέσεις πυροβολικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο