N. Ανδρουλάκης: Όσοι μας εγκατέλειψαν για μια καρέκλα εξουσίας δεν έχουν θέση ανάμεσά μας

Κατά το κλείσιμο των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την παράταξη στα χέρια τους. “Αν οι αγωνίες, οι ελπίδες, η πίστη σας γίνουν κοινωνικός αγώνας από αύριο το πρωί σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, να είστε σίγουροι ότι η δημοκρατική παράταξη ανοίγει μία νέα νικηφόρα σελίδα στην πατρίδα μας (…) Δεν πρέπει αυτό που έγινε τις τρεις τελευταίες μέρες να είναι μία ηχώ δωματίου, αλλά ένα λαϊκό κίνημα. Να γίνουν η φωνή της λογικής, της προόδου, της αγωνίας, της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας” επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έθεσε στην απέναντι όχθη “αυτούς που μας καλούν σε προοδευτικά μέτωπα και έλεγαν στο λαό ότι κέρδισαν την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία, αναδεικνύοντας πως βλέπουν τη διάκριση των εξουσιών και το κράτος δικαίου.

Είμαστε στην απέναντι όχθη με αυτούς που μας καλούν σε μέτωπα της λογικής ενώ στηρίζουν την ηγεμονία τους στην πλήρη άλωση του κρατικού μηχανισμού και μετατρέπουν τις ευκαιρίες των ευρωπαϊκών πόρων σε ευκαιρίες για λίγους. Ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο περιφρονούν τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού. Ένα είναι το μέτωπο απέναντι στη συντήρηση, τις κατεστημένες λογικές και τα κατεστημένα συμφέροντα. Η πρόοδος και ο ορθός λόγος είναι εδώ”.

Απηύθυνε κάλεσμα “σε αυτούς που έμειναν στα δύσκολα, που κράτησαν τη σημαία της παράταξης ψηλά, αλλά και σε αυτούς που απογοητεύτηκαν από λανθασμένες πολιτικές επιλογές ή συμπεριφορές” να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Κίνημα.

“Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν την παράταξη από την εξουσιομανία τους, χτυπώντας την ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Το μέταλλο της παράταξης που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ισχυρό και δεν μπορεί να το λιώσει η Δεξιά και η Αριστερή συντήρηση. Προχωράμε μαζί, νικητές στις επόμενες εθνικές εκλογές” υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης .

Αναφερόμενος στα πολιτικά προτάγματα του Κινήματος, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι “δεν αρκούμαστε στην ισότητα των ευκαιριών. Δεν αρκεί οι άνθρωποι να μπαίνουν στην ίδια γραμμή εκκίνησης. Χρειάζεται να μη μεγαλώνει διαρκώς η απόσταση ανάμεσα στους προπορευόμενους και στους βραδυπορούντες” συμπληρώνοντας ότι “αγωνιζόμαστε για μία Ευρώπη φάρο του ουμανισμού, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, κι όχι φρούριο της συντήρησης ή προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης”.

Έθεσε τη νέα γενιά στις κεντρικές προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνοντας ότι “τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμια μας οφείλουμε να αγωνιστούμε για να αποκτήσουν πρότυπο χαρακτήρα. Να γίνουν ο μοχλός ανάπτυξης με πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Είναι εθνικός στόχος να μείνουν οι νέοι στην πατρίδα μας”.

Ως προς το θέμα της κλιματικής αλλαγής ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η ανάδειξη σχετικών πολιτικών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν έγινε ευκαιριακά “για να φτιάξουμε το προφίλ μας. Ούτε και ως μπίζνα της εγχώριας ολιγαρχίας αλλά ως σταυροφορία για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον. Άλλωστε, αυτά τα λέμε χρόνια τώρα, όταν κάποιοι θεωρούσαν ότι ήταν “πράσινα άλογα” αλλά τώρα τα συζητά όλος ο πλανήτης. Γιατί, εμείς πιστεύουμε ότι η διάχυση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ δεν είναι μόνο πολιτική επιλογή, είναι ανάγκη για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε “όσους από λανθασμένες συμπεριφορές απομακρύνθηκαν να επανέλθουν, για να χτίσουμε μαζί την επόμενη μέρα της παράταξης” και έκλεισε όμως την πόρτα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ “σ΄ όσους το εγκατέλειψαν για μια καρέκλα εξουσίας” λέγοντας: “Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Εκπτώσεις στις αξίες μας δεν θα γίνουν”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι είναι απόλυτη η καταδίκη της παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενώ ανέφερε ότι η Σοσιαλδημοκρατία πιστεύει στην Ευρώπη του Ουμανισμού και όχι σε μια Ευρώπη φρούριο συντήρησης και προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης.

N. Ανδρουλάκης: Όσοι μας εγκατέλειψαν για μια καρέκλα εξουσίας δεν έχουν…

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας